Lindesbergs Filmstudio fortsätter höstterminen med Roma

Av den 3 september, 2019

Tisdag 10 september kl 19.00 fortsätter Lindesbergs Filmstudio höstterminen på Folkets Hus Bio i Lindesberg med ”Roma” – en rörande och mycket personlig berättelse om en familj och ett land i kris. Filmen fick Oscar 2018 för bästa utländska film.

ROMA: Regi: Alfonso Cuarón: Drama Mexiko 2018 (135 min)
I ”Roma” får vi möta Cleo (Yalitza Aparicio), en ung kvinna som jobbar som hushållshjälp hos en familj i medelklassområdet Roma i Mexico City. Cuarón hämtar inspiration från sin egen barndom i denna kärleksfulla hyllning till de kvinnor som uppfostrade honom, och han skapar ett levande och känsloladdat porträtt av familjeproblem och samhällsklasser mot bakgrund av 1970-talets politiska omvälvningar.

”Mästerligt skildrade barndomsminnen: Alfonso Cuaróns mästerliga ”Roma” snärjer tittaren med otroligt vackra, svartvita bilder. På köpet kommer också en rörande och mycket personlig berättelse om en familj och ett land i kris.

Det är en lyx för oss filmälskare att få kliva in i en riktig visionärs värld. Vare sig det handlar om mörka dystopier, dramatiska rymdresor, magiska slott, eller som här: 1970-talets Mexiko.

”Roma” låter på förhand kanske inte lika spektakulär som några av Alfonso Cuaróns tidigare verk, men är om möjligt en ännu mer speciell upplevelse. Regissören har kallat denna för hans mest personliga berättelse hittills, och jag vill påstå att det är det vackraste han någonsin har fångat på film.”

Som medlem i Lindesbergs Filmstudio får du under höstterminen 2019 se dessa åtta filmer + ta med en gäst på EN valfri film under terminen.

Lindesbergs Filmstudio är en del av Sveriges Förenade Filmstudios (SFF). Grundupplägget i filmstudiorörelsen är film i föreningsform vilket innebär att man måste vara medlem för att se Filmstudions filmutbud.

Höstterminen 2019 kostar ett medlemskap för vuxen 250 kronor. Ger tillträde till 7 filmstudiofilmer + 1 finsk extrafilm. Ungdom t o m 25 år alt vuxenstuderande betalar 150 kronor. Medlemskap löses i första hand genom inbetalning till bankgiro 174-4580 (ange namn, adress + ev. e-post) – i andra hand vid ditt första filmbesök.

Film | Lindesbergs Filmstudio fortsätter höstterminen med Roma
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login