Linda Pira kommer till Ritz Nightclub

Av den 8 maj, 2017

Linda Pira växte upp i Hässelby i västra Stockholm. Hennes mor Zulima och far Kjell träffades i Colombia där han bodde i 15 år och drev barer. Innan hon föddes flyttade hennes föräldrar till Sverige. Pira gick gymnasiet på sånglinjen på Fryshuset där hon studerade tillsammans med artister som Lykke Li, Näääk och Sebbe Staxx.

Pira uppmärksammades hösten 2012 när hon gästade Stor i låten ”Rom och Kush”. Under sommaren 2013 släppte hon dubbelsingeln ”Bang Bang/Bäng Bäng”. I slutet av året släppte hon EP:n Matriarken, genom Redline Records med The Salazar Brothers som producenter.

En dokumentär, ”Linda Pira – som du inte visste om”, släpptes också på SVT Play i sex avsnitt. Dokumentären är producerad av Anneli Kustfält och Agnes-Lo Åkerlind.[1] Åkerlind beskrev Pira med orden ”Hon är eftertänksam och rationell, politisk samtidigt som hon inte är det, kicksökare och soft. Hon är en förebild men gör bara sin egen grej. Dessutom verkar hon i en bransch där vi av kvinnligt kön är underrepresenterade och det intresserar mig.”.

I mars 2014 gick remixen av ”Knäpper mina fingrar” in på Digilistan. På låten medverkar endast kvinnliga artister: Linda Pira, Rawda, Vanessa Falk, Julia Spada, Joy, Sep, Rosh, Kumba och Cleo. Några månader senare samarbetade hon med Dani M på låtarna ”Shu katt” och ”Överlever allt”.

För sina framgångar blev hon tilldelad priset ”Årets nykomling” vid Grammisgalan 2014.

Vid P3 Guld-galan 2015 vann Pira i kategorierna ”Årets låt” (”Knäpper mina fingrar – remix”) och ”Årets hiphop/soul”.

Linda Pira var sommarpratare i SR P1 den 9 juli 2014.

Under våren 2016 blev Linda Pira programledare i SR P3 tillsammans med Sanna Bråding för programmet Pira & Bråding i P3. De intervjuar både kända och okända människor som delar med sig av sina livsöden och berättar om det där avgörande ögonblicket som förändrade deras liv.

Nu är Linda Pira aktuell med ett framträdande i Örebro, fredag 12 maj på Ritz Nightclub.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login