Linda Pira åker på sommarturné kommer till Voxfestivalen 2018

Av den 8 juli, 2018

Det finns begåvade rappare, och så finns det Linda Pira, uppbackad av Redlinegänget och The Salazar Brothers har Pira sedan starten öst ur sig singlar med nerv, finess och identitet. I låtar som ”Shu katt” och ”Knäpper mina fingrar” har vi fått ta del av hennes koncentrerade flow, och samtidigt introducerats för ett helt nytt kapitel av boken som stavas svensk hiphop.

Sedan hon slog igenom på bred front med debut-EP:n ”Matriarken” har Pira nämligen befunnit sig i en helt egen liga, dit andra kämpar i decennier för att nå. I sommar åker Linda Pira på turné – missa inte!

Att det var något visst med Pira visade sig under 2013 års Grammisgala där hon nominerades i hela tre kategorier: Årets nykomling, Årets artist och Årets hiphop/soul. Priset för Årets nykomling vann hon – ingen annan var ens i närheten av att kunna mäta sig med Pira det året. Sedan dess har nomineringarna och priserna fortsatt att ramla in, och på 2015 års P3 Guld-gala vann hon både Årets låt för sin ”Knäpper mina fingrar remix” och Årets hiphop/soul även där.

Linda Pira har fortsatt att gå sin egen väg och vägrar att köra i samma spår. Sedan släppet av ”Matriarken” har Pira med stabila och fantasifulla steg släppt uppmärksammade singlar­ som ”Låt dom hata”, ”Bish ja e baws”, ”Överlever sommaren” med Pato Pooh, ”Knas” där Piras talang som sångerska lyfts fram, ytterligare en superduett med Dani M i ”Mera tid” och den senaste bangern ”Vem e ni!?” som tär upp dansgolvet.

(Och då har vi inte nämnt den hårdaste och snyggaste reklamlåten för återvinning som skapats – ”Pantamera” som går varm på TV under sommaren nu men som utan tvekan hade kunnat vara en singel i sig.)

Förvänta en uppvisning av högsta klass när Linda Pira intar scenerna under året, biljetter via respektive spelställe eller Luger.se

Linda Pira kommer till Voxfestivalen 2018 fredag 07 augusti!

Kultur & Musik | Voxfestivalen 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login