Linda Bengtzing + Schlagerfesten = Villa Strömpis

Av den 14 februari, 2018

Melodifestivalen har följt Linda Bengtzing genom hela karriären, genomslaget kom i 2005 års upplaga med låten ”Alla Flickor”, år 2016 var det sjätte gången som Linda var med och förgyllde svenska folkets lördagar med bidraget ”Killer Girl”.

År 2000 var hon med i TV4:s program Sikta mot stjärnorna som Lene i Aqua. Bengtzing blev känd för allmänheten genom sitt deltagande i Melodifestivalen 2005, där hon deltog med sången ”Alla flickor”.

Parallellt med förberedelserna inför Melodifestivalen 2005 deltog Bengtzing i Fame Factory. Från uttagningen i Göteborg kom hon till andra chansen och därifrån vidare till finalen. Där slutade låten på delad sista plats av 10 låtar, med totalt 15 poäng. Efter tre veckor (vecka 13) låg hon på artonde plats på ”Sverige Topp 40-listan”. Dessutom har hon legat på första plats i Rix FM:s topplista ”Rix Topp 6 klockan 6”.[källa behövs]

Bengtzings första album Ingenting att förlora släpptes den 13 mars 2006. Hon deltog i den första deltävlingen i Melodifestivalen 2006 med låten ”Jag ljuger så bra” och trots att hon tappade texten till andra versen gick hon vidare till finalen i Globen, där hon hamnade på sjunde plats med totalt 56 poäng. Denna schlagerlåt blev en stor radiohit.

Bengtzing sjöng duett med svenske fotbollslegenden Glenn Hysén i TV-programmet Rampfeber och de kom på en tredjeplats. Hon medverkade i TV4:s program Världens Humorkväll 1 maj 2006. Sommaren 2006 turnerade hon bland annat med Rix FM-turnén. Den 22 september 2006 gjorde hon musikaldebut i musikalen Rent, där hon spelade mot bland andra Linus Wahlgren.

Den 14 februari 2006 på QX-galan Cirkus i Stockholm fick ”Jag ljuger så bra” pris för ”Årets låt” med . Hon har också varit nominerad till två andra pris, ”Årets schlager/dansband” på Grammisgalan och ”Årets kvinnliga huvudroll” i musikal på Guldmaskgalan[förtydliga].

Våren 2007 släppte hon tillsammans med Markoolio singeln ”Värsta schlagern” som det från början var tänkt att de skulle ställa upp i Melodifestivalen med. Sommaren 2007 deltog Bengtzing i Diggilooturnén. Bengtzing deltog i Melodifestivalen 2008 med låten ”Hur svårt kan det va?” som blev tvåa i den fjärde deltävlingen (i Karlskrona), och gick därmed direkt vidare till final. Väl i final slutade bidraget på femte plats.

Bengtzing medverkade i TV4:s Körslaget, där hon ledde en kör från sin hemort Gullspång och slutade på fjärde plats. Hon deltog i firandet av kronprinsessan Victoria under dennas 31-årsdag.

Bengtzing medverkade i Diggilooturné 2008, och skulle gjort det 2009 också, men sen det kom ut att hon väntade barn under de mest intensiva repetitionerna.

Den 26 februari medverkade Bengtzing i Melodifestivalen 2011 i Malmö med låten E det fel på mej, och hon tog sig direkt till final. I finalen den 12 mars fick Linda Bengtzing den minsta delen av rösterna från svenska folket, vilket resulterade i en sjundeplacering. I samband med finalen myntade Aftonbladets krönikör Markus Larsson uttrycket ”Turbokycklingen”. Detta syftade på hennes kycklinggula dress och rörlighet på scenen.

Bengtzing tävlade en femte gång i Melodifestivalen 2014 nu med låten ”Ta mig”. Bidraget blev utslaget i den fjärde deltävlingen den 22 februari i Örnsköldsvik och för första gången tog hon sig inte till final.

2016 ställde hon återigen upp i Melodifestivalen, denna gång med låten ”Killer Girl”. Hon tävlade i deltävling 4 i Gävle den 27 februari. Även denna gång tog hon sig inte till final då hon slutade på sjunde och sista plats.

Linda Bengtzing är ständigt aktuell och under vintern 2017 är hon med i nya julshowen ”White Christmas” tillsammans med Lisa Ajax och Stefan Odelberg.

Fredag 16 februari kommer Linda Bengtzing till Vibes – Villa Strömpis för Schlagerfesten!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login