Lilla Namo släpper EPn ”QUEENS” – ett intersektionellt feministiskt manifest

Av den 29 juni, 2020

Det var två år sen vi senast hörde från Lilla Namo då hon släppte EPn ”BEEP BEEP” (2018). Sedan dess har hon tänkt och reflekterat. Varit kär och förkrossad. Varit glad och inspirerad. Allt det där som händer innan man börjar skriva nytt. Ur tomhet föds kreativitet och ur kärlek, ilska, tvivel och hjärtekross skapas magi.

Det är detta som vi nu får ta del av på nya EPn ”QUEENS” som släpptes Fredag 26 Juni 2020.

EPn ”QUEENS” är hennes intersektionellt feministiska manifest om kärlek, självreflektion och ifrågasättande av identiteten. Rent soundmässigt går Lilla Namo tillbaka till rötterna. Det är öppet, naket och skört samtidigt som det är hårt, kaxigt och ego – precis allt det där Lilla Namo står för. Musiken är producerad tillsammans med Miki och melodier är skrivna tillsammans med Fille och Amin. Soundet beskrivs som en uppdaterad ”Tuggare utan gränser” där mer sång får ta plats tillsammans i en mix av hårdare rap.

Jag har aldrig velat skriva såhär utelämnande men nu kände jag att tiden är inne. Jag pratar om allt ifrån egna kärleksupplevelser till psykisk ohälsa. Mitt skrivande är min käraste och viktigaste ägodel och det vill jag dela med mig, men mycket hålls fortfarande inne! Miki som jag gjortEPn med har varit en bra utmanare i hela den här processen. Han har fått mig göra saker jag själv kanske inte tänkt att jag vill göra men som visat sig bli feta. Jag har inte tänk i den här processen utan bara skapat. Det är det jag älskar. Gå inte tillbaka o ändratexter. Jag är ett stort fan av första tagningar och sen inte gå tillbaka så mycket. Det ger en mer äkta känsla.” – Lilla Namo.

Lilla Namo är en av Sveriges absolut mest medvetna artister som inte låter sin talang och budskap stanna på kreddbasis. Hon har hittills hunnit samarbeta med artister såsom Petter, KAAH, Daniel Adams-Ray, Timbuktu, Marit Bergman och Linnea Henriksson. Hon har blivit utsedd till ”Årets svenska rap” av Musikguiden, ”Årets hiphop” på P3 Guld, Grammisnominerad till årets textförfattare och även utnämnd som en av landets bästa textförfattare av Jan Gradvall.

AudioVideo | Queens – Lilla Namo

Musik | Lilla Namo släpper EPn ”QUEENS” – ett intersektionellt feministiskt manifest
Örebroguiden

Källa Sony Music

You must be logged in to post a comment Login