Lilla Hyttnäs, ”årets glögg, utan tvekan!”, nu i butik

Av den 6 december, 2018

Efter 3 års diskussioner och planerande är resultatet på plats med besked, Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg, Lilla Hyttnäs är namnet på Carl Larsson-gården i Sundborn och är en traditionellt kryddad starkvinsglögg som är inspirerad av Carl och Karin Larsson. 

Årets glögg, utan tvekan!”, som fått 94 Livets Goda Poäng.
Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg, varunr: 71269, pris: 99 kr, 750 ml, alk. 15%.

Från och med igår så hittar du Lilla Hyttnäs i 10 stycken Systembolagsbutiker, och den går givetvis enkelt att beställa om den inte finns på hyllan i din butik. 

”Det är oerhört roligt att vi lyckats kvala in så snabbt från beställningssortimentet till lokalt efterfrågat sortiment. Den fräscha men traditionella smakprofilen med lite lägre sockerhalt verkar uppskattas oerhört mycket av de som provat Lilla Hyttnäs hittills säger Daniel Gyhlénius vVD och Partner i Moestue Sverige. Dessutom är vi stolta över att få stödja Carl Larsson-gården ekonomiskt då släktföreningen inte får några bidrag eller subventioner från staten”.

Vinmagasinet Livets Goda säger så här, ”…en rakt igenom superb glögg.” Det är rakt igenom en alldeles lysande glögg som gör chefredaktör, Anders Enquist, smått lyrisk faktiskt. Den ger vindar om svunna tider men visar även en väg framåt. Hur snyggt är inte det?

”…en ytterst elegant struktur och där sötman är exakt balanserad…

Starten inleder traditionsenligt och rent med inslag från russin, kardemumma och kryddnejlika. Vissa te- och vinbärs drag hintar också försiktigt i bakgrunden och ger en liten vink om vad som väntar i gom.

Och sedan, ja, Lilla Hyttnäs har en smakbild som är smått genialisk. Ungfruktstupparna vinbär, körsbär, jordgubbe visar mot alla odds upp ett fantastiskt moget samspel med de gamla gubbarna i laget, det vill säga de klassiska spelarna: kardemumma, mandel, russin och kryddnejlika. På topp ligger generationsbryggan apelsinifierad citrusfrukt och ruvar.”

Mat & Dryck | Lilla Hyttnäs
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login