Ligg med mig

Av den 17 september, 2017

Hon gjorde succé med ”Tjock!” (2003) och skrev sedan uppföljaren ”När jag fyller 30 ska jag vara smal” (2006), nu är Jenny Dahlberg tillbaka med en skönlitterär roman som överträffar de både föregångarna med hästlängder.

Kvickt, syrligt, cyniskt och smart tar hon sig an desperationen hos kvinnor som känner att de behöver en stor dos kärlek … ”Ligg med mig!” är Jenny Dahlbergs tredje roman.

2003 blev hon hela svenska folkets ”tjockis” efter att hon släppt debutromanen ”Tjock!”, som behandlade det tabubelagda ämnet övervikt, framförallt hos kvinnor. Vi kunde se henne i tv-sofforna för jämnan och så fort media behövde ett uttalande från ”någon överviktig” var det Jenny Dahlberg de hörde av sig till.

Sedan dessa har Jenny ägnat sig åt att både skriva egna böcker men framförallt andras. I sitt yrke som spökskrivare har hon ett 20-tal böcker utgivna och hon har inga planer på att sluta skriva. Det är hennes stora passion och något som är viktigt för henne.

Hon har redan pitchat nästa roman till förlaget, och förlagschefen Anders Nyman erkänner att han ibland har lite svårt att hänga med i Jennys tempo.

Jenny är oerhört produktiv och det hon levererar håller hög klass. Även om det emellanåt kan vara tufft att hålla jämn takt med henne, är vi trygga med att ge ut hennes böcker. ”Ligg med mig!” är ett lysande exempel, en roman som är djupare än titeln antyder och som vi tror snabbt kommer att hitta sina läsare.

Boken utkommer i november 2017.

Bokens handling

Ligg med mig! handlar om Jill, som har passerat trettio och är ofrivilligt singel sedan några år tillbaka. Hon sitter monotont i kassan på Ica och drömmer om att bli författare och fantiserar ofta om att vinna 100 miljoner på Lotto. Hon känner att hon behöver förändring i sitt liv.

Hennes gamla barndomsvän tar passande upp kontakten eftersom hennes blivande man dumpat henne mitt i deras husbygge. Det blir starten på ett ångestladdat men kortvarigt återupplevt tonårsliv, massa alkohol, nätragg och en hel hög engångsligg.

Det som inte ska kunna hända, har hänt. Jill är gravid. Men abort är inte något alternativ. Under graviditeten känner Jill ett desperat behov av att skaffa en pappa till kommande bebisen. Dejt efter dejt avlöser varandra, men ingen känns rätt, verkar mogen eller är tillräckligt snygg och Jill är livrädd för att bli ensam.

Hitta ”Ligg med mig” här »

Korta fakta:
Titel: Ligg med mig!
Format: 125×190 mm
Omfång: 332 sidor
Omslag: Mjukband
Utgivning: November 2017
ISBN: 978-91-88265-51-7

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login