Lidingöloppet lanserar Lidingöloppet 55

Av den 7 juni, 2019

När det 55:e Lidingöloppet avgörs i höst kommer det erbjudas en möjlighet att bli historisk. För första gången kan nu löparna delta i Lidingöloppet 55, dvs att springa såväl 15, 30 och 10-kilometersloppen under en och samma helg. Men det gäller att skynda sig, endast 55 personer får chansen att ta hem den rejält tilltagna medaljen under årets tävling.

Lidingöloppets 55:e upplaga avgörs traditionsenligt den sista helgen i september och i år kryddar arrangörerna tävlingen med något alldeles extra. Om man lägger ihop distanserna på de tre stora loppen, lördagens 15 och 30 km samt söndagens 10 km så blir det ju sammanlagt 55 så därför tedde det sig passande att erbjuda ett begränsat antal deltagare chansen att springa alla tre distanserna under en och samma helg.

”Vi har sett att marknaden efterfrågat allt längre lopp och även om vår 30-kilometersdistans är en av de tuffaste utmaningarna du kan ta dig an så finns det en grupp löpare som ändå inte nöjer sig med 3-milen. Ett fåtal tjejer och killar har tidigare sprungit alla tre loppen under en och samma helg men nu vill vi erbjuda möjligheten till fler och även hylla de som klarar det lite extra” säger Lidingöloppets generalsekreterare Ninna Engberg.

Lidingöloppet 55-deltagarna kommer att erhålla starttider anpassade till utmaningen så att de får en realistisk möjlighet att klara denna och förutom detta kommer det under helgen erbjudas möjligheter till återhämtning vid en speciell 55-depå vid målet på Grönsta gärde. Priset för att delta i Lidingöloppet 55 är 3500 kronor men då ingår en speciell t-shirt samt även den rejält tilltagna medalj som kommer överglänsa de flesta du kan få om du springer lopp i Sverige, antaget att man klarar av alla tre distanserna såklart.

50 platser kommer att släppas till allmänheten med start onsdagen den 5:e juni men 5 platser kommer Lidingöloppet att dela ut som s k ”wild cards”. Vilka dessa blir kommer arrangörerna att presentera under tiden fram till lopphelgen.

”Det känns riktigt kul att kunna erbjuda denna utmaning för de som vill pröva sin förmåga på vår tuffa bana. 55 kilometer på två dagar blir stentufft, det ska bli spännande att se vilka som vågar sig på det testet” hälsar Ninna Engberg.

Träning | Lidingöloppet lanserar Lidingöloppet 55
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login