LIBO vinnare av Energi- och klimatpriset i Örebro län

Av den 30 oktober, 2020
Roger Sixtensson, VD på FALAB/LIBO, tar emot priset av Landshövding Maria Larsson

LIBO (Lindesbergsbostäder AB) tilldelades idag Länsstyrelsens Energi- och klimatpris i kategorin Årets föredöme/inspiratör inom offentlig sektor 2019 för träbyggnationerna på Kvarteret Gåsen, Bergsparken och Golfboendet i Lindesberg. Priset delas ut av Länsstyrelsen i Örebro län och Region Örebro län inom Örebro läns energi- och klimatprogram.

Priset delades ut på Handelskammaren Mälardalens Promotion-morgon. Motiveringen till vinsten lyder:

”LIBO har under 2019 färdigställt flera träbyggnationer (Kvarteret Gåsen, Bergsparken och Golfhusen) i olika stilar. Att bygga i trä är verkligen i tiden men är långt ifrån ett självklart val i svenska kommuner idag. Med detta modiga val av material har LIBO visat att bygga i trä inte kostar mer än att bygga i betong och stål, de har visat att träbyggnader kan se ut på olika sätt för att passa in i olika stadsmiljöer och framförallt har valet av material gett flera klimatvinster. Trä är det enda byggnadsmaterialet som är förnybart. Att bygga trähus innebär radikalt lägre koldioxidutsläpp än traditionellt byggande.”

– Det är LIBO’s engagerade medarbetare och modiga och målinriktade styrelse som tillsammans driver vårt hållbarhetsarbete framåt, säger Roger Sixtensson, VD på FALAB/LIBO under prisutdelningen.

För LIBO’s del var det ”andra gången gillt” eftersom vi 2011 var nominerade för våra passivhus på Idengatan i Frövi.
Priset delas ut årligen till personer eller organisationer som inspirerat eller varit föredöme för insatser som lett till minskad klimatpåverkan, energieffektivisering eller ökad användning av förnybar energi.

Business | LIBO vinnare av Energi- och klimatpriset i Örebro län
Örebroguiden

Källa Libo

You must be logged in to post a comment Login