LG skapar riktig rymd i 2017 års hemmabioljud med nya soundbars

Av den 6 januari, 2017

Teknikutvecklingen inom hemmabio-området går i en rasande takt och med den även kvaliteten på tittarupplevelsen, i takt med att tv-apparaterna blir allt tunnare minskar också storleken på de inbyggda högtalarna vilket gör att en soundbar är ett perfekt komplement för att göra ljudet rättvisa.

Nu lanserar LG ett unikt utbud av nya soundbars som gör att din tittarupplevelse når nya nivåer med Dolby ATMOS, 4k-ljud och flexibel soundbar som några av nyheterna för 2017.

LG SJ9 – en soundbar av allra högsta klass
Med surround-ljud förhöjer du tittarupplevelsen mångfaldigt. Med nya LG SJ9 får du ännu en dimension i ljudet tack vare Dolby ATMOS-tekniken i kombination med högtalare riktade åt tre olika håll. Utöver de sido- och framåtriktade högtalarna har SJ9 högtalare riktade uppåt vilket möjliggör multidimensionellt ljud som uppfattas även i höjdled. Genom Dolby ATMOS hanteras varje ljudström som enskilda kanaler som kan skickas separat till de olika högtalarna. Allt detta tillsammans gör att LG SJ9 kan beskrivas som ett 5.1.2-system. Givetvis har modellen 4K-pass-through för att behålla bildkvalitet vid uppspelning av 4K-innehåll såväl som en ljudprocessor som skalar upp ljudet.

Slimmad utan att göra avkall på ljudkvalitet
LG SJ8 är den stilrena soundbaren som är speciellt anpassad för att passa tillsammans med även de mest eleganta och slimmade TV-modellerna. Den 38 millimeter höga enheten rymmer ett 4.1-system på hela 300 watt. Sidoriktade högtalare gör att ljudet studsar för en djup och naturlig surround-effekt. Även SJ8 har 4K pass-through.

En flexibel mångsysslare
SJ7 Sound Flex är delbar vilket ger en helt unik lösning i och med att den kan användas som soundbar, främre och bakre högtalare eller som en portabel Bluetooth-högtalare. Med båda delarna ihopsatta som en soundbar får du en 2.1-soundbar på 320 watt. Uppdelad i två separata enheter blir de ett surroundsystem med främre och bakre högtalare på 140 watt vardera. Som portabel Bluetooth-högtalare har SJ7 en uteffekt på 30 watt och en drifttid på fyra timmar via det laddningsbara batteriet.

Adaptive Sound Control för kristallklart tal
Samtliga modeller har LG:s unika röstförstärkningsteknik Adaptive Sound Control. Funktionen analyserar röstnivåer i realtid. När röstnivån ökar så sänks basen automatiskt vilket tar fram ett kristallklart tal. (t.ex. vid nyhetsuppläsning och berättarröst)

Kraftfulla LG LOUDR skapar feststämning
LOUDR är samlingsnamnet på LG:s nya produktfamilj med ljudsystem som har tagits fram för musikskapare och användare som gillar att spela musik på hög volym. De kommer bestyckade med kraftfull uteffekt och funktioner som gör att du skapar partystämning i en handvändning.

Med LG LOUDR CJ98 får du ett portabelt ljudsystem som kan trycka ut hela 3 500 watt. Ett helt batteri med funktioner gör att du kan agera DJ var du än befinner dig. Skapa loopar, synka låtarna och få hela sällskapet att dansa till de senaste hitlåtarna.

LOUDR OJ98 är ett stilrent allt-i-ett-system som tagits fram för att få fart på festen. Det inbyggda Sparkle Lighting-ljuset pulserar i takt med musiken samtidigt som du gasar på med Party Kick Starter-funktionen som låter som en sportbil som varvar motorn. OJ98 är speciellt utvecklad för DJ:s.

Pris och tillgänglighet
Mer information om lanseringsdatum och pris kommer att meddelas närmare lanseringen på den svenska marknaden.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login