Lennart Jähkel kommer till Konstnärligt talat

Av den 13 oktober, 2019

I år introducerar Örebro länsteater Konstnärligt talat, en samtalsserie för dig som vill veta mer om hur en konstnärlig process kan se ut.

Eller för dig som helt enkelt är lite nyfiken på arbetet bakom kulisserna. Möt regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners, skådespelare m.fl. Hör dem berätta om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar. Under en trivsam timme får man möta några av landets främsta teaterutövare på nära håll.

Samtalen sker på Rosengrens Skafferi och möjlighet finns till att både dricka och äta. Dessutom finns möjligheten att ställa sina egna frågor till kvällens gäst.

På fredag den 18 oktober är det Lennart Jähkel som är gäst.
”Lennart är en av landets mest folkkära skådespelare som många känner igen både från TV-serier och filmer. Men han är också skådespelare på Stockholms stadsteater där han gjort en mängd olika minnesvärda rolltolkningar. Jag tycker Lennarts signum är hans oerhörda bredd. Han kastar sig mellan komiska roller och roller som kräver djupaste av allvar. Det är något jag bland annat vill prata med honom om. Hur kontrasterna kan vara i arbetet och hur hans skådespelarprocess ser ut” säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Länsteater som håller i samtalet.

» Mer info här «

Kultur | Lennart Jähkel kommer till Konstnärligt talat
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login