Legandariska W.A.S.P. kommer till Conventum Kongress

Av den 19 juni, 2017

2017 är det 25 år sedan det framgångsrika W.A.S.P.-albumet ”The Crimson Idol” släpptes.

För att fira det här hyllade och historiska albumet kommer W.A.S.P. att framföra hela skivan på den kommande världsturnén som fått namnet ”Re-Idolized: The 25th Anniversary of The Crimson Idol” .

Turnén kommer att innehålla hela skivan och dessutom de tre saknade låtarna som från början var tänkt att ingå på albumet. Konserten kommer att bli i två delar; den första delen blir hela ”The Crimson Idol” och den andra delen kommer att bestå av bandets övriga hits.

W.A.S.P. är ett amerikanskt heavy metal band som bildades 1982 av Blackie Lawless, som i dagsläget är den enda originalmedlemmen i bandet.

Bandets popularitet nådde sina höjder under 1980-talet, och var kända för sin chockartade image, texter och livespelningar. W.A.S.P. har sålt över 12 miljoner album.

W.A.S.P. som alltid lyckades chocka allt och alla hade på alla sina album varningslappar som varnade för ”grova texter”, ”I Wanna Be Somebody” var deras mest framgångsrika singel från bandets debutalbum som rankades på plats 84 påVH1s 100 Greatest Hard Rock Songs of All Time lista. Bandets senast album ”Golgotha” släpptes i oktober 2015, det tog fyra år att få fram albumet.

Fredag 6 oktober kommer ett av världens bästa heavy metal band till Conventum Kongress.

>> Mer info här <<

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login