Lavazza lanserar bryggkaffe för finsmakaren

Av den 2 oktober, 2018
Qualità Rossa och ¡Tierra! Bio-Organic

Lavazza lanserar under hösten två nya sorters färdigmalet bryggkaffe; ¡Tierra! Bio-Organic och Qualità Rossa. ¡Tierra! Bio-Organic är en ekologisk premiumblandning med hållbart ekologiskt odlade Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Syd- och CentralamerikaQualità Rossa, Lavazzas ikoniska produkt, är en blandning av Arabica- och Robustabönor vilket ger kaffet en mustigare smakprofil. Med sin fyllighet och långa eftersmak är Qualità Rossa ett utmärkt morgonkaffe.

Som den femte största kafferostaren i världen har Italienska Lavazza länge varit en självklar aktör inom espressokaffe. Nu utökar de sitt sortiment med två bryggmalda produkter för att även tillfredsställa alla bryggälskare i Sverige.

– Vi på Lavazza har länge förknippats med att erbjuda fantastiskt espressokaffe från Italien och det är vi jättestolta över. Men i ett bryggkaffedrickande land som Sverige har vi inte blivit en självklar spelare inom just den kategorin. Med den kunskapen vi besitter och våra premiumprodukter, vill vi dra vårt strå till stacken för att höja statusen inom bryggkaffe och öka intresset hos konsumenten för vad som finns i koppen, säger Helene Grannas, marknadschef på Lavazza Sverige och Finland

De båda produkterna skiljer sig åt smakmässigt. ¡Tierra! Bio-Organic är en dubbelcertifierad ekologisk premiumblandning, gjord på noggrant utvalda Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Honduras, Brasilien, Peru och Colombia. Bönorna handplockas och slutresultatet blir ett blommigt och sött kaffe, med en fruktig arom och tydlig bittermandel i eftersmaken.

Qualità Rossa är Lavazzaikonen som har funnits i sortimentet sedan starten för 120 år sedan. Fram tills nu har produkten endast sålts som espressomalet kaffe och hela bönor. Nu när blandningen lanseras som bryggmalet kaffe kan även en bryggälskare få uppleva de sammetslena smakerna av choklad och hasselnöt. Qualità Rossa är en blandning av Arabica- och Robustabönor med en lång eftersmak och intensiv aroma.

– Våra två produktnyheter; dubbelcertifierade ¡Tierra! Bio-Organic och vår ikoniska Qualità Rossa är två fantastiska premiumprodukter.¡Tierra! Bio-Organics blommiga smaker kommer ifrån det högvuxna kaffet i Sydamerika där kaffebären får mogna långsamt och därmed plocka upp näringen från den rika jorden. Mustigheten hos Qualità Rossa kommer från blandningen av Arabica- och Robustabönor. Med sin fyllighet och långa eftersmak är Qualità Rossa ett utmärkt morgonkaffe som också passar bra med en skvätt mjölk, säger Ida Strid, kaffe- och produktspecialist på Lavazza Sverige

¡Tierra! Organic och Qualità Rossa lanseras under vecka 38 och kommer att finnas hos Ica och Coop. Från och med vecka 41 säljs även produkterna hos Mathem.se. Rekommenderat cirkapris är 43,90 SEK.

Mat & Dryck | Lavazza
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login