Låt inte torr hud stoppa dig i höst – preppa med Locobase

Av den 9 september, 2020

Torr, fnasig och sprucken hud är vanligt i vårt nordiska klimat. Höstens blåst, regn och rusk ökar dessutom behovet av återuppbyggande och skyddande hudvård. Men vad ska man tänka på? Här har vi samlat tipsen för höstens och vinterns hudvård.

”Locobase Repair är många svenskars favorit och har använts i generationer mot torr och sprucken hud. Locobase krämer rekommenderas av det nordiska Astma- och Allergiförbundet och finns i flera praktiska storlekar”, säger Jennie Wåge, Brand Manager på Karo Pharma.

Locobase Repair är Sveriges mest köpta hudvårdskräm1 och specifikt utformad för mycket torr, fnasig och sprucken hud på händer, fötter, ben, armar och övriga kroppen. Den ger omedelbar och långvarig återfuktning – i upp till 24 timmar. Den är kliniskt testad och är effektiv och dryg utan att ge sveda.

Locobase Fet kräm är familjens specialkräm för torr hud på hela kroppen. Den ger omedelbar återfuktning och är effektiv och skonsam för torr och känslig hud.

Båda krämerna kan användas som kompletterande hudvård vid eksem och som skyddande specialkräm när huden utsätts för extra slitage och uttorkning.

Fem feta tips för höstens hudvård
Så här höstsäkrar du huden för aktiva dagar:

1. Smörj in dig varje dag. Har du torr och sprucken hud? Använd Locobase Repair som grunden i din dagliga hudvårdsrutin. Krämen skyddar mot uttorkning genom att förhindra att den naturliga fukten i hudbarriären avdunstar, samtidigt som huden får en chans att återfukta sig. Smörj in kroppen och extra utsatta hudpartier så ofta det behövs.

2. Duscha med måtta. Undvik att duscha och bada alltför ofta eftersom det har en uttorkande effekt på huden. Förebygg besvär genom att välja en mild och oparfymerad duscholja istället för tvål. Använd dessutom ljummet istället för hett vatten. Hett vatten spolar nämligen bort det naturliga fett som hjälper huden att binda fukt.

3. Sänk inomhustemperaturen. När dagarna blir kallare och mörkare är det frestande att höja inomhustemperaturen, men kom ihåg att den torra värmen från element kan förvärra besvären om du har torr och sprucken hud. Skruva istället ner elementen en aning hemma och på jobbet om det är möjligt.

4. Utomhuskyla kräver extra skydd. Frostbitna kinder och röda örsnibbar? I slutet av hösten kan termometern visa minusgrader. När det är kallt ute är det extra viktigt att smörja in sig. Applicera rikligt med Locobase Repair på utsatta hudområden cirka 10 minuter innan du går ut. På så sätt skyddar du dig mot både uttorkning och frostskador. Tips! Locobase Repair fungerar även perfekt som läppbalsam.

5. Glöm inte bort händerna. Flitigt tvättande och spritande av händerna ökar behovet av skyddande hudvård. Smörj in händerna flera gånger om dagen för att hålla dem mjuka och återfuktade – det går inte att överdosera med hudvårdskräm. Tips! Sätt på ett par tunna bomullsvantar efter att du smörjt in händerna med Locobase Repair eller Locobase Fet kräm. Perfekt för att slippa kladd, samtidigt som krämen lättare absorberas.

Locobase Repair – skyddar och återuppbygger en försvagad hudbarriär
Torr hud är ett tecken på att hudbarriären är skadad och bör repareras så fort som möjligt. Locobase Repair är Sveriges mest köpta hudvårdskräm.1 Den har en hög fetthalt (63 %) och en dubbelverkande effekt. Den skyddar huden samtidigt som den tillför den mängd fett som hudbarriären behöver för en snabb och varaktig reparation. Locobase Repair tillför hudidentiska barriärfetter som tränger djupt ner i huden och frigörs när det behövs. Den ger ett effektivt och långvarigt skydd mot uttorkning – precis som en läderhandske i kallt och fuktigt väder. Den har ett hudvänligt pH-värde (pH:4) och är helt fri från parfymer och färgämnen. Locobase Repair rekommenderas av det nordiska Astma-och Allergiförbundet.

Locobase Fet kräm – hela familjens specialkräm för torr och känslig hud
Locobase Fet kräm är familjens specialkräm för torr hud på hela kroppen. Det är en vattenbaserad kräm med hela 70 % fett som ökar hudens elasticitet och fuktinnehåll. Den skapar en skyddande fettbarriär, samtidigt som den låter huden andas och förhindrar att den naturliga fuktigheten i huden avdunstar. Dessa egenskaper gör att Locobase Fet kräm även rekommenderas till mycket känslig hud och som kompletterande hudvård vid eksem. Personer med känslig hud har som regel en medfödd sämre fungerade hudbarriär. Locobase Fet kräm rekommenderas även av det nordiska Astma-och Allergiförbundet.

Var hittar jag Locobase hudvårdsprodukter? Locobase säljs på apotek. Rek. cirkapris Locobase Repair: 5 g/29 kr, 30 g/55 kr, 100 g/159 kr. Locobase Fet kräm: 100 g/52 kr, 350 g/175 kr.

Skönhet | Låt inte torr hud stoppa dig i höst – preppa med Locobase
Örebroguiden

Källa: Karo Pharma

You must be logged in to post a comment Login