Låt inte friskvårdsbidraget brinna inne

Av den 4 december, 2019

Det är bara veckor kvar till ett nytt decennium men också till att använda friskvårdsbidraget för 2019 innan det är för sent. Som en av Sveriges största idrottsförening vill Friskis&Svettis uppmana alla som har tillgång till friskvårdsbidrag att använda det oavsett om det är till gymträning, massage eller körsång.

Stora delar av de pengar som avsätts för friskvårdsbidrag årligen brinner inne. Det innebär att tillfällen för motion och fysisk aktivitet försvinner, och att medarbetare går miste om viktiga förmåner.

– Bryt stillasittandet och gör något som bidrar till motion och glädje, oavsett om det är genom dans, yoga, styrketräning eller massage. Det finns en stor variation i vad friskvårdsbidraget kan användas till. Det viktiga är att det just används, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Friskvård är den vanligaste förmånen som arbetsplatser erbjuder, och den framhålls av medarbetare även som den mest uppskattade, enligt statistik från förmånsportalen Benify. Trots det utnyttjar i snitt bara drygt hälften sitt friskvårdsbidrag och bland de som gör det används inte hela summan. Även flexibilitet hos arbetsgivaren i vad friskvårdsbidraget kan användas till framhävs som viktigt vid mätning av vilka friskvårdsförmåner som är mest uppskattade.

– Det finns ingen som har friskvårdsbidrag som inte kan använda det på ett eller annat sätt. Gillar du inte att träna? Då kanske du kan använda det till golf. Tycker du inte om gruppaktiviteter? Vad sägs om simning? Friskvårdsbidraget hjälper till att komma i rörelse men då gäller det att inte låta det brinna inne, avslutar Susanne Jidesten.

Träning & Hälsa | Låt inte friskvårdsbidraget brinna inne
Örebroguiden

Källa Friskis&Svettis

You must be logged in to post a comment Login