Lasse Åberg ställer ut och föreläser i Lindesberg

Av den 18 december, 2019

Lördag 14 mars 2020 kommer Lasse Åberg (bilden) till Lindesberg – dels för vernissage på sin konstutställning Art’s fun på Lindesbergs Stadsbibliotek kl 12:00, dels för ett standup-liknande föredrag på Lindesbergs Folkets Hus kl 16:00.

Lasse Åberg ställer ut Art’s fun – visuella hyss och grafiska spratt från Lasse Åbergs flitiga penna (original, grafik och objekt) – på Lindesbergs Stadsbibliotek från 14 mars 2020 och en månad framåt. 

Lasse Åberg har en magisterexamen i grafisk formgivning från Konstfackskolan och hade sin första separatutställning i Stockholm 1974. Han är representerad på ett flertal museer och har bland annat ställt ut i London, New York, Chicago och Tokyo. Utställningen visar grafik och original.

Efter vernissagen 14 mars kommer han att föreläsa på Folkets hus:
Åberg från A till Ö. I ett standup-liknande föredrag berättar Lasse om sitt spretiga liv som multi-kreatör. Det handlar om märkliga möten, udda uppdrag och diverse äventyr inom showbiz. Och naturligtvis vältrar Lasse sig i nostalgiträsket och berättar tårfyllt om den veke och känslige gosse som så småningom blev riksnörden Stig-Helmer Olsson.

Kultur | Lasse Åberg ställer ut och föreläser i Lindesberg
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login