Läsa | Vid ögonblickets slut – en roman om kärlek, försoning och acceptans

Av den 12 augusti, 2016

Malin i romanen har liksom författaren börjat löpträna vid Norr Mälarstrand. ”Det är jag, mina hörlurar och mina löparskor,” säger Åsa Bonelli

”Det finns vissa ögonblick i livet när allt stannar upp”, säger Olof i romanen.

I mitten av september kommer uppföljaren till Stanna innan du går.

I romanen Vid ögonblickets slut får vi följa med huvudkaraktären Malin som bor på Kungsholmen och har hus på Möja. Hon får ett uppdrag som tar henne ut i vildmarken i Jämtland och till värmen i Thailand.

I det moderna livet tillbringar vi mycket tid på nätet, på gott och ont. Romanen tar även upp vilken stor betydelse sociala medier har på våra liv idag. Priset för att vi släpper in folk genom att lägga upp bilder ur våra liv är att vi kan drabbas av näthat.

Åsa Bonelli debuterade våren 2015 med ”Stanna innan du går”. Det fanns inga planer på att skriva en uppföljare, men på grund av den stora efterfrågan från läsare började hon skriva på nästa roman redan förra sommaren.

”När jag skrivit klart Stanna innan du går insåg jag att det fortfarande fanns mycket kvar att berätta om Malin och de andra karaktärerna”, berättar Åsa. Hon fortsätter: ”Ett flertal läsare skrev till mig och sa att de verkligen ville veta hur det skulle gå för karaktärerna. Det var många som blev förtjusta i ’mysfarbrorn’ Herman, och den brådmogne Gustav.”

Vissa tycker att Malin handlade fel i den första romanen. Man gör inte så mot sin väninnna. Andra tycker att man måste får följa sitt hjärta.

”Det är väl konstigt att det ska vara sådana diskussioner när det gäller ’äldre kvinna och yngre man’. Det är ingen som höjer på ögonbrynet när det är tvärt om,” säger Åsa.

Malin i romanen har liksom författaren börjat löpträna vid Norr Mälarstrand. ”Det är jag, mina hörlurar och mina löparskor,” säger Åsa Bonelli som är uppvuxen i Tumba, bor på Kungsholmen och har fritidshus strax utanför Örebro.

Kultur & Musik | Läsa
Örebronguiden

You must be logged in to post a comment Login