Läsa | Svidande och provocerande om krossade drömmar av författaren till Örfilen

Av den 29 september, 2015

Efter bästsäljaren Örfilen (The Slap), som också blev tv-serie, är australiensiske Christos Tsiolkas tillbaka med en svidande roman om simning, klass och krossade drömmar.

”14-årige Daniel Kelly är en lovande simmare som spås att gå långt. När han får ett idrottsstipendium till en exklusiv privat gymnasieskola i Melbourne blir det ingången till en värld av möjligheter men också skoningslös konkurrens där det är vinna eller försvinna som gäller. Tack vare sin envishet, talang och killer instict (som en barracuda) blir han respekterad av sina rika och priviligierade klasskamrater. Vägen mot en gyllene framtid med ära och berömmelse ligger öppen när han satsar allt i sitt första internationella mästerskap – och misslyckas. Daniels liv rasar samman. Hur hanterar man ett misslyckande? Vad händer när man faller och saknar ett socialt skyddsnät?”

Christos Tsiolkas är en prisbelönad succéförfattare från Melbourne. Hans förra roman Örfilen har kallats ett modernt mästerverk. Den blev en internationell bästsäljare och nominerades bland annat till Man Bookerpriset 2010.

Tsiolkas hyllade nya roman är en djupt mänsklig, svidande skildring av drömmar och förlust, klass och identitet, vänskap och familj, och framgångens höga pris.

Om Barracuda: ”En förbluffande djupsinnig roman om det moderna Australien. Christos Tsiolkas har skrivit ännu en roman som förtjänar att slå stort.” The Guardian

Boken beräknas komma i november.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login