Läsa | Sveriges deckardrottning är här med högaktuell bladvändare

Av den 2 juni, 2016

Ingen sålde fler deckarpocketar 2015 än Sofie Sarenbrant och nu jämförs hon med Henning Mankell av amerikanska Shelf Awareness. I veckan är hon aktuell med spänningsromanen Tiggaren, som släpptes lagom till Mors dag.

Tiggaren är den femte delen i den populära serien om den unga och karriärsinriktade kriminalinspektören Emma Sköld. Stockholms tiggare faller offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda.

Trots att boken knappt har hunnit komma ut har det redan öst in positiva kritikeromdömen. ”Snabbt tempo, otroligt spännande och en riktig bladvändare”, ”Bästa och mest genomtänkta boken hittills”, ”Inte bara en deckare utan samtidigt en nutida samhällsskildring”, ”5 av 5” är några av rösterna.

”Med en urstark plot, ett högt tempo och ett mångbottnat persongalleri har Tiggaren alla ingredienser som Sveriges bästa spänningsroman ska ha”, säger förlagschef Claes Ericson.

Tiggaren Limited edition – den begränsade specialupplagan av boken – sålde slut från förlaget långt innan releasen.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 med Vecka 36. Hennes serie om Emma Sköld har sålts i över 700 000 exemplar och till tolv länder. Den tredje delen i serien, Visning pågår, blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015. Sofie Sarenbrant håller dessutom i Deckarskolan i TV4 Nyhetsmorgon.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login