Läsa | Nu släpps den första svenska boken om Pablo Escobar

Av den 18 april, 2016

Intresset för Pablo Escobar är större än någonsin förr. Däremot har det inte funnits någon svensk bok om den ökände kokainkartelledaren – förrän nu. Sällan har en sann historia känts så mycket som fiktion.

Killing Pablo Escobar – Jakten på världens mäktigaste brottsling skildrar intensivt och närgånget den colombianske drogkungen Pablo Escobars uppgång och fall. Genom intervjuer med soldater och politiker som var delaktiga i den sexton månader långa jakten som slutligen ledde till Escobars död, och sin insyn i topphemliga dokument, skapar Mark Bowden en gripande dokumentär berättelse. I ett personligt förord berättar dessutom Jonas ”El Choco” Andersson, den svenske drogsmugglaren som suttit i Bolivias mest ökända fängelse, om sin relation till Escobar. Boken är översatt av Jan Malmsjö.

”Netflix-serien Narcos har verkligen aktualiserat Pablo Escobars liv och död på nytt, och serien baseras till stor del på boken av Mark Bowden”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. ”Vi är mycket glada över att ge ut den i Sverige.”

Killing Pablo Escobar har utnämnts till bästa faktabok av Overseas Press Club, och hyllats till skyarna av internationell media. ”Ett mästerverk inom undersökande journalistik”, ”En psykotisk safari” och ”Mäktigt skriven och bra research” är enbart några av presscitaten om boken. 

Den prisbelönte författaren och journalisten Mark Bowden är sedan tidigare känd för Black Hawk Down – förlagan till Ridley Scotts filmatisering – och Döda bin Ladin: Obamas hemliga krig.

Beställ boken här!

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login