Läsa | Mindfulness för losers – en feelgoodroman utan ursäkter

Av den 10 september, 2016

”Mindfulness för losers” är en feelgoodroman utan ursäkter. En romantisk komedi om att längta bort och hitta hem.

25-årige Christoffer Holst debuterade 2015 med ”Mitt hjärta går på”. Han är en stilsäker romantiker som använder igenkänningshumor, förvecklingar och varma karaktärer för att framkalla skratt hos läsaren. Nu kommer hans andra bok: ”Mindfulness för losers”.

”Mindfulness för losers” är en filmisk och rolig historia med ett älskvärt persongalleri, och berättelsen känner vår samtid på pulsen ur både ett småstads- och storstadsperspektiv.

De flesta som växt upp i en mindre stad har nog en kompis som påminner om huvudkaraktären Pamela Persson, som ständigt längtar bort och som är villig att offra allt för att komma bort från den trista vardagen.

Efter ett misslyckat medverkande i dokusåpan ”Heta nätter” är Pamela tillbaka i den jämtländska hembyn, men ganska snart blir hon rastlös. En dag säger Pamela upp sig från sitt frisörjobb på Hot Clip och lockad av en Sverigeaktuell Hollywoodstjärna flyr hon till storstaden, men inget blir som hon tänkt sig.

Kort om boken

Du kan ta tjejen ur ”Heta nätter”, men du kan inte ta ”Heta nätter” ur tjejen.

Pamela Perssons liv är inte precis perfekt. Hon är 27 år och bor fortfarande hemma i källaren hos sina föräldrar i den jämtländska byn Solvik. Jobbet på frisörsalongen Hot Clip ger varken nog med pengar eller stimulans och alla människor i byn, inklusive hennes gamla tjejkompisar, ser ner på henne efter hennes medverkan i dokusåpan Heta nätter.

När Pamelas största intresse i livet, den amerikanska skådisen Wade Crust, är på väg till Stockholm för en filminspelning ser Pamela sin stora chans. Hon måste fly från allt som är mörkt i Jämtlands skogar till allt som glimrar i storstaden.

I Stockholm träffar Pamela den mopedåkande muskelbyggaren Sebbe och den nästan diplomerade mindfulnesscoachen Gloria. Samtidigt som det amerikanska stjärnbesöket närmar sig kryper allt hon lämnat i Solvik tätt inpå, och frågan är vad Pamela egentligen letar efter?

Pressröster om Christoffer Holsts debut ”Mitt hjärta går” på

”Nytt författarhopp!”
– Plaza Kvinna

”Det här är en fint tecknad, innerlig kärlekshistoria som får det att pirra i kroppen på mig. De vackert skildrade känslorna får mig att känna mig alldeles rusig och jag sträckläser boken till dess att den är slut.”
– C.R.M Nilsson på http://lacrimamens.com

”Mitt hjärta går på är en mycket vacker och finstämd skildring av kärlek. Christoffer Holst har ett fint språk och är mycket skicklig på att teckna människor med fel och brister så man ändå tycker de är vackra personer. 5 av 5”
– Lottens bokblogg

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login