Läsa | Kungamördaren – en svensk deckare för dig som har tröttnat på svenska deckare

Av den 13 maj, 2015

Kungamördaren är den tredje, fristående delen i Hans-Olov Öbergs nutidshistoriska Västeråstrilogi – en fartfylld och smått surrealistisk spänningsroman om skuld, brott och straff ur olika perspektiv.

Året är 1999 när Elias Fagervik kommer hem från New York med en bitter eftersmak av misslyckande. Han svär att nästa period i livet ska visa världen hans sanna potential och snart är han i färd med att förverkliga sina drömmar. Men ödet är helt enkelt inte färdigt med honom ännu, och svek och tragedier följer slag i slag. När Elias inser att ansvaret för alltsammans vilar tungt på kungahuset finner han en ny, mörk mening med sitt liv.

Samtidigt får kriminalkommissarie Benny Modigh i Västerås en ny, välbehövlig utmaning: ett chefsjobb på Rikskriminalen i Stockholm. Innan han tillträder tjänsten ges han chansen att för en sista gång försöka lösa fallet som hånat honom genom hela karriären: jakten på Elias Fagervik – mannen som alltid kommer undan. När spaningsledningen får information om ett attentatshot mot kungahuset trappas sökandet efter Elias Fagervik upp, och de forna rivalerna Elias och Benny kämpar både mot varandra och tiden om vem som först ska nå sitt mål.

De två tidigare delarna är Djävulens tonsteg (2011) och Någon att lita på (2012).

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login