Läsa | Kallentoft & Lutteman släpper årets hetaste spänningsroman

Av den 14 juni, 2016

Nu släpps tredje delen i Herkulesserien, som förvandlar storslagen antik myt till modern thriller. I Bambi gestaltas Herkules stordåd om den keryneiska hinden genom en skildring av välbekanta sociala motsättningar, utsatthet och maktövergrepp i dagens Stockholm.

Serien har sålts till mer än tjugo länder och legat i toppen på både franska och engelska bästsäljarlistor. Enligt Le Monde ”vänder man blad med glupande frenesi”.

I Sverige har böckerna fått stort genomslag bland den grupp som läser allra minst, nämligen unga män. Enligt förlagschef Claes Ericson kan detta bero på seriens tidlösa kamp mellan härskarklasser och utsatta, i kombination med hjältens storslagna förmågor och personliga bräcklighet.

”Det är rått, hårt och högaktuellt. Det här är en thrillerserie som inte väjer för våra mörkaste drifter och rädslor”, säger Claes Ericson.

I Bambi beskrivs det värsta som kan hända när ungdomar nätshoppar. Herkulesseriens övergripande ramberättelse fördjupas och huvudpersonen, Zack Herry, drabbas av en katastrofal personlig tragedi.

Bambi finns i butik från och med idag.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login