Läsa | Gripande roman om ofattbar grymhet, smärta men även kärlek och styrka

Av den 22 juni, 2015

Hon ser inte mina söndriga kläder. Inte blodet på min kropp och hon ser definitivt varken sorgen eller den besinningslösa skräcken mina ögon. Och så krossar man ett hjärta.
– ”Glashjärta” av Anneli Stålberg

Vid sju års ålder förändras Ninas liv för alltid. I sökandet efter en alkoholiserad mor hamnar hon i klorna på ofattbar grymhet och brutalt utnyttjande. Ingen finns som fångar upp eller tröstar.

Tillvaron blir ett liv fyllt av självförakt och fortsatt utnyttjande där det enda hon till slut kan identifiera sig med är smärtan.

Till slut står Nina inför ett vägval. Mellan döden eller att verkligen börja leva.

Glashjärta är en skoningslös berättelse som drabbar, griper tag och skoningslöst håller kvar det ofattbara.

Men det är samtidigt en mycket vacker berättelse om kärlek, värme, styrka och hopp.

Om författaren
Anneli Stålberg är född 1962. Efter uppväxten i Karlskrona flyttade hon till Uppsala och därefter vidare till Helsingborg. Många härliga somrar har tillbringats på västkusten i Fiskebäckskil, både i segelbåt och på land. Anneli är gift och har fyra barn. Allt eftersom barnen blir äldre får hon mer tid att skriva vilket hon gör passionerat.

Hon hittade sin stora passion för skrivandet 2009, då hon tillbringade ett år på Mallorca. Livet där gav andrum och inspiration. Den inspirationen hittar hon numera i sin vardag, i sina rädslor, i naturens storslagenhet men framför allt i musiken.

Hennes novell ”Hjärtsträngar” finns med i antologin #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login