Läsa | Den första illustrerade utgåvan av Harry Potter släpps på svenska i oktober

Av den 11 juni, 2015

I höst släpps den första illustrerade utgåvan av Harry Potter och De vises sten samtidigt i stora delar av världen. Alla sju böcker kommer att släppas med ett års mellanrum fram till år 2021.

Böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Sexton år efter utgivningen av den första Harry Potterboken i Sverige kommer nu en alldeles ny, genomillustrerad utgåva med mängder av illustrationer i svartvitt och fyrfärg av Jim Kay. Själva texten är exakt densamma som i de tidigare svenska utgåvorna.

– Jim Kays illustrationer gör texten än mer levande och visuell. Han har verkligen lyckats fånga karaktärerna och miljöerna. Boken lämpar sig ännu mer för högläsning nu, man sugs in i bilderna, säger Cecilia Knutsson, förläggare för Harry Potter i Sverige alltsedan den första boken kom ut.

– Det är J. K. Rowling själv som tillsammans med sitt förlag, Bloomsbury, valt Jim Kay som illustratör. Det är alltid ett visst hemlighetsmakeri kring Harry Potter, den här gången har vi fått se skisser på illustrationerna allt eftersom. Först ett par, så några till, och till slut fick vi se alltihop. Och vi blev helt överväldigade, fortsätter Cecilia Knutsson.

Harry Potter och De vises sten släpps den 6 oktober.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login