Läsa | Boksläpp av ” Den där knäcken”

Av den 3 augusti, 2016

”Den där knäcken” av Roger Willemsen, översättare: Joachim Retzlaff!

Roger Willemsen – den sprudlande entusiasten och ordakrobaten – nu på svenska.

Alla är rotade i sagan. Allt mörknar eller förbleknar, allt bryts och förgås, allt ändrar färg och arom, och bara hånfullt säger man att världen är ”hel”, väl medveten om att även den har fått sig en knäck.

Knäcken, det där ögonblicket då livet ändrar riktning och inget längre är som innan. I sin briljanta essä är Willemsen mindre intresserad av de stora brotten än av de nästan omärkliga, namnlösa förändringarna: de små sprickorna i ett förhållande, åldrandet, de smygande förändringarna av städer, krackeleringarna i konstverk, besvikelsen, förlusten, nederlaget – tidens tand.

Roger Willemsen är än så länge ett okänt namn i Sverige. Han har under drygt tre decennier varit den mest välspråkiga tyskspråkiga författaren, samhällsdebattören, TV-mannen, älskade radiorösten, publicisten, journalisten, litteraturprofessorn och kunniga musikexperten. Han var också ordförande i Afghanska kvinnoföreningen. Roger Willemsen var klok utan att vara besserwisser, framstående utan att förnedra andra. Han var en lysande sol med en briljant hjärna. Den 7 februari 2016 dog han blott 60 år gammal.

”Den där knäcken” säljs i bokhandeln.

Kultur & Musik | Läsa
Örebronguiden

You must be logged in to post a comment Login