Läsa | Bästsäljande fantasyserien Warriors på svenska

Av den 5 augusti, 2016

Hjältemod, vänskap, maktkamper och svek – krigarkatternas hårda liv fascinerar läsare över hela världen.

Barn- och ungdomsserien Warriors har blivit en jättesuccé med över 20 miljoner sålda böcker, nu kommer äntligen de två första böckerna i serien på svenska!

Del 1, Ut i det vilda:
Profetian är mystisk, men klanledaren Blåstjärna litar på budskapet från förfäderna. Hotet mot katterna i Åskklanen växer sig nämligen starkare för varje dag som går.

I generationer har de fyra kattklanerna delat upp skogen enligt lagarna som deras förfäder en gång stiftat. Men tiderna förändras och alla respekterar inte längre kodexen som styr krigarkatternas liv. Samtidigt blir den lömska Skuggklanen alltmer aggressiv och stolta krigare dör i de våldsamma striderna mellan klanerna.

En dag vågar sig den nyfikna huskatten Rost ut i skogen och han dras omedelbart in i kampen. Men klarar en vanlig huskatt det hårda livet bland vildkatterna? Har han styrkan att överleva när han beger sig ut i det vilda?

Del 2, Eld och is:
Den ödesmättade profetian hänger över Åskklanen där Eldhjärta just blivit utnämnd till krigare och fått sitt krigarnamn. Hans liv som tamkatt känns väldigt avlägset.

Det råder en bräcklig fred mellan de fyra klanerna i skogen, men det är oroliga tider och Åskklanen är försvagad efter alla strider. Läget blir ännu värre när man dessutom drabbas av både olyckor och sjukdom.

Trots den svåra situationen är Eldhjärta övertygad om att det finns ett ännu värre hot mot klanen. Något som hotar hela klanens existens: förräderi i de egna leden …

————

Jag älskade boken så mycket att jag läste 50 sidor varje kväll! […] Jag tycker att ”Ut i det vilda” är bättre än alla Harry Potter-böckerna. – Barnrecensent på Amazon.

WOW. […] Jag varnar dig, när du väl har börjat läsa de här böckerna är du fast. […] Den passar både killar och tjejer och typ vilken ålder som helst. JAG REKOMMENDERAR DEN VERKLIGEN!!!!!!! HA SÅ KUL NÄR DU LÄSER DEN!” – Barnrecensent på Amazon.

På biblioteket där jag arbetar ser jag ofta barn plocka ut Warriors-serien av Erin Hunter på eget bevåg. Av någon anledning verkar det omöjligt att inte ta ner dem från hyllorna. […] Jag hade aldrig gissat att katters hemliga liv skulle vara så spännande för barn. Framförallt inte huskatters. Men Hunter har definitivt hittat en riktig skatt att skriva historier utifrån. – Recension på Amazon av barnboksbibliotekarien E. R. Bird.

————

Den unga läsare som faller för Warrior-seriens fängslande berättelser och karaktärer har flera år av lustfyllt läsande framför sig. Rivalitet mellan klanerna och förbjudna relationer ger en ingång till diskussion om kulturella skillnader och fördomar. Böckerna innehåller både starka kvinnliga och manliga karaktärer och har lovordats för att engagera både tjejer och killar.

Erin Hunter är ett författarkollektiv bestående av de erfarna barnboksförfattarna Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles och Victoria Holmes. Warrior-seriens otroliga popularitet har möjliggjort sex böcker i första sviten och fler än 25 böcker i följande fem sviter. Förutom bokserien har det på engelska även getts ut extramaterial som guideböcker, ”super editions”, e-böcker, noveller och manga.

————

Ut i det vilda
Format: Inbunden ▪ Isbn: 9789176292778 ▪ Antal sidor: ca 300
Ålder: 9–12 ▪ Släppdatum: 2016-08-05

Eld och is
Format: Inbunden ▪ Isbn: 9789176292822 ▪ Antal sidor: ca 350
Ålder: 9–12 ▪ Släppdatum: 2016-09-14

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login