Läsa | Boken om livet kring den svenskägda vingården Terreno

Av den 19 april, 2016

Vid ett stenbord i Toscana – boken om livet kring den svenskägda vingården Terreno.

Författaren Annica Triberg och fotografen Albert Håkansson kommer nu med boken ”Vid ett stenbord i Toscana – Vinet, maten, skördefesten”, som i en läcker fackboksblandning av reseguide, vindokumentär och kokbok beskriver ”det ljuva livet” så som det levs kring den svenskägda vingården Terreno i Toscana. 

Boken rymmer barfotadagar på den pittoreska italienska landsbygden, där det dagliga livet på vingården Terreno, mellan Florens och Siena, står i centrum. Därifrån går utflykter till välkända turistmål och en rad små undangömda pärlor i trakten. Men boken innehåller också intressanta avsnitt om hur man odlar vin av hög kvalitet och om hur man framställer den bästa olivoljan. Dessutom dukas det upp till skördefest med gårdens smakligaste recept.

Vingården Terreno i hjärtat av Toscana har nyligen fått ett svenskt syskon i hotellet The Winery Hotel i Frösundavik – världens första hotell med ett vineri i lobbyn. Här får gästerna möjlighet att följa druvans väg från fat till flaska. 

Annica Triberg har varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har skrivit ett trettiotal böcker. Tillsammans med fotografen Albert Håkansson har hon tidigare givit ut boken ”Drömmen om Toscana”.

ISBN 978-91-552-6300-3

Mat & Dryck | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login