Läsa | Bli en djävel på vett och etikett

Av den 14 maj, 2016

Vad i helvete är ”etikett”? I en tid då allt fler vänder sig till dagstidningarnas etikettorakel som vore de allvetande och allsmäktiga känner jag mig nödgad att ta det svavelosande bladet från munnen, och från djupen av min infernaliska boning berätta hur det egentligen ligger till.

Etikett är egentligen ingenting annat än konsten att ha trevligt tillsammans. Ändå finns det gott om övernödiga personer som tror att det handlar om en ängslig poängsport där flest skrytpoäng när man dör vinner.

Ha! De brukar komma på andra tankar när de väl träffar mig. Vem jag är? Rubriken kanske gav dig viss vägledning, liksom titeln på min bok. Jag är Satan i egen hög person, och min etikettbok är den enda du behöver för att på bästa sätt förhålla dig till de oundvikliga etikettfrågorna som ni människovarelser förr eller senare ställs inför.

”Vett och etikett från helvetet” ger svaren på alla frågor som rör umgänge människor emellan, med fakta på bordet och glimten i ögat. Stor vikt läggs vid udda och utmanande situationer som hotellrumsförstörelse i grupp och vänsterprassel på kräftskivor (ska man tacka värdinnan brevledes efteråt eller ej?)

Råden är insamlade av Hans-Olov Öberg och fan så elegant illustrerade av Jimmy Wallin.

Boken ”Vett och etikett från helvetet” släpps 24 maj och kan beställas här >>

Nöje | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login