Larz Kristerz släpper de albumet ”Det går bra nu”

Av den 8 juni, 2018

Med sitt nya album ”Det går bra nu” (Playground Music) har Larz Kristerz gjort musik som förenar människor men också glesbygd och storstad!

I år är det 10 år sedan bandet vann svenska folkets hjärtan och även den första upplagan av SVT:s Dansbandskampen. Deras genuina sound, nostalgiska scenkläder, tusentalet spelningar, kritikerhyllade album, Guldklavar och Grammisnomineringar har cementerat deras på position som ett av Sveriges allra största dansband. Fast egentligen räcker inte dansband som varudeklaration för att förklara Larz Kristerz.

”Många vågar inte riktigt sticka ut hakan och göra på sitt eget sätt,” säger sångaren Peter Larsson. ”Vi har alltid försökt åka vid sidan av hjulspåren och köra upp en egen väg, både musikaliskt och sceniskt. Varje skiva är en utveckling framåt, och lite av ett experiment. Vad händer om vi jobbar med den här producenten? Vad händer om vi drar mer åt den här musikstilen? Det kan naturligtvis vara riskabelt, man kan köra fast eller halka av vägen helt. Men man kan också hamna på nya spännande platser. Vi tror att alla som lyssnar på den här skivan kommer att känna igen vårt sväng och vår musikalitet som ligger i grunden. Och vi hoppas att både våra tidigare lyssnare, såväl som våra nya lyssnare följer oss på vår fortsatta resa.”

Texterna på skivan är som sidor plockade ur vanliga människors dagböcker, humoristiska betraktelser om storstadens stressade liv, längtan efter tvåsamhet, vardagens ljuspunkter och hyllningar till det enkla livet. Tillsammans med producenten Sören ”Sulo” Karlsson har de förfinat sitt uttryck men det låter Larz Kristerz!

”Att hitta bra låtar har som vanligt varit en ganska jobbig och krävande process,” säger Peter Larsson. ”Men vi har hittat ett ovanligt starkt låtmaterial den här gången.”

Albumet är en musikalisk tidsresa tillbaka till ett svenskt 60/70-tal. En tid när radion spelade rock’n’roll, Flamingokvintetten låg på listorna och köerna till dansbanorna ringlade långa. Ändå känns just den här sortens musik viktigare än någonsin 2018. En musik som förenar människorna. Det är organiskt, dynamiskt och musikaliskt. Älvdalen och glesbygden är ständigt närvarande även om Larz-Kristerz skulle fungera lika bra på Stureplan.

Producent är Sören ”Sulo” Karlsson som även varit med och skrivit flera av låtarna och övriga låtskrivare är Peter LeMarc, Eva Eastwood och bandmedlemmarna själva. ”Det går bra nu” innehåller också en duett med popsångerskan Idde Schultz samt bandets egen tolkning av punklegendarerna KSMB:s låt ”Jag vill bara dansa” – där även sångarna Steppan Guiance och Michael Alonzo gästar.

Lyssna på ”Det går bra nu” här»

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login