Lär dig spåra rovdjur med William Lundin

Av den 29 november, 2020

Lär dig spåra rovdjur med vår kunniga kursledare William Lundin. Att spåra i naturen är spännande och lärorikt. Du kan ha nytta av det i ditt jaktintresse, men även för att se vilka djur som rör sig i din trädgård eller närområde.

Söndagen den 6 December är det dags för föreläsning om hur man spårar djur i naturen med Wolliam Lundin.

Innehåll
William föreläser om att spåra olika djur och berättar om sin erfarenhet inom området. Vi tittar på bilder och avgör djurslag. Tittar på steglängder, spårstorlek och tekniker vid spårning. Hur man skiljer olika djurslag på exkrementer och övriga spårtecken

Upplägg
Vi träffas 15:00 -18:00 för teoretisk kunskap och för den intresserade finns möjlighet för praktisk spårning i skogen. Intresseanmälan tas upp på föreläsningen.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kursledare
William Lundin har en lång erfarenhet av skogsbruk och natur. Han har under många år arbetat som naturbevakare och rovdjursspårare åt Länsstyrelsen i över 20 år och är van att hålla kurs, haft många grupper som lärare på Kvinnerstaskolan. William är en mycket kompetent kursledare med god pedagogisk förmåga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

» Mer information här «

Nöje | Lär dig spåra rovdjur med William Lundin
Örebroguiden

Källa: Medborgarskolan

You must be logged in to post a comment Login