Länet | Vernissage för nya utställningar på Perssons Magasin

Av den 19 juli, 2016

På lördag (23 juli) kl 12-17 är det vernissage för tre nya utställningar på Perssons Magasin i Västra Löa. Sven-Åke Larsson (Uppsala) ställer ut i Stora rummet, Gisle Bjørneby (Oslo) ställer ut i Lilla rummet och Åsa Falk (Lindesberg) ställer ut i Mellanrummet.

Utställningarma pågår till och med 7 augusti – onsdagar-söndagar kl 12-17.

Stora rummet: Sven-Åke Larsson
Sven-Åke Larsson är född i Lindesberg, men bor sedan drygt 40 år i Uppsala. Har har målat sedan 1970-talet, men sedan början av 2000-talet har konstnären mer regelbundet ställt ut sitt måleri i Stockholm, Uppsala, Köping och Lindesberg. Sven-Åke har årligen haft vår- och höst-utställningar. Han har koncentrerat sina utställningar till ett stort antal konstgallerier i Uppsala. Konstnären använder olja, palettkniv och kompletterar måleriet med poetiska texter.

Lilla rummet: Gisle Bjørneby
Gisle Bjørneby är utbildad journalist och pressfotograf vid Høgskolen i Oslo. Men han har sedan tio år tillbaka specialiserat sig på teaterfotografering. Många hundra uppdrag för teatrar i hela Norge och på Kungliga Operan i Stockholm har det blivit. Att fånga kontakten mellan människor är viktig för Gisle. I hans urval till utställningen på Perssons Magasin är det framför allt kontakten som är i fokus.

Mellanrummet: Åsa Falk
Åsa Falk kommer från Tjällmo i norra Östergötland, men bor numera i Lindesberg. ”Penslarna i himlen och fötterna på jorden” tycker Åsa är ett sånt fint citat Curt Källman. Det inspirerar henne, så vill hon skapa. Det finns ganska ofta en koppling till naturen i hennes målningar och skulpturer. Jordfärger och vatten.

Åsa målar i akryl, skulpturalt och gärna stort. Ytor med olika strukturer intresserar henne ihop med färg. Abstrakt på vägen till föreställande. Öppet för egen tolkning. När Åsa skapar har hon ingen bild av vad det ska bli, utan börjar förutsättningslöst med några färger och former. Sedan sparar hon ytor som hon tycker om, bygger vidare och förstärker. Målar över resten och så håller det på. Åsa hoppas kunna beröra åskådaren genom att förmedla en känsla och väcka tankar, öppna upp betraktarens seende och fantasi. Nyfikenheten driver henne vidare.

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login