Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 17 januari, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 2);

Frågor att diskutera på mötet om lokala kulturlivets plats i den regionala kulturplanen
Hur skulle Lindesberg kunna få del av mer regionala kulturpengar och mer regionalt kulturutbud? Skulle en kommunal kulturplan och en långsiktig plan för kulturlokaler i Lindesberg kunna bidra till detta? Det är några av de frågor som kommer att diskuteras när Nätverket Lindekultur bjuder in till öppet samtalsmöte tisdag 26 januari kl 18:00 på Lindesbergs stadsbibliotek med representanter för Region Örebro län – Bengt Storbacka (ordförande i nämnden för kultur, bildning och ideella sektorn) och Rikard Åslund (områdeschef för kultur och ideell sektor).

Nätverket Lindekultur medarrangör av Lindessjön Runt Dagen 2016
Lindesbergs Rotaryklubb satte många i rörelse runt Lindessjön i maj 2015 – och det blev en stor succé. Nu gör Rotary det igen onsdagen 11 maj 2016 – nu som Lindessjön Runt Dagen med stöd av flera medarrangörer. Däribland Nätverket Lindekultur som nu bjuder in alla kulturella och kreativa verksamheter i Lindesberg att presentera sig för nya målgrupper under trivsamma former.

Lindesberg kompetensutvecklar beslutsfattare om konst och kultur
Lindesbergs kommun har tackat ja till erbjudandet att delta i Konsten i samhällsutvecklingen – ett projekt som innebär att kommunens beslutsfattare och konstnärer erbjuds att kompetensutveckla sig om hur konst och kultur kan användas i kommunala processer.

Harmonis Caprice 2016 har redan slagit biljettrekord
För 33:e året i rad presenterar Manskören Harmoni sin Caprice lördagen 2 april i Lindesberg Arena – och biljettförsäljningen har redan slagit rekord. De 3.200 platserna kommer att bli utsålda inom kort och nu förbereds för att kunna ta in ytterligare 250 besökare om det behövs.

Snart biljettsläpp till årets musikteater på Lindeskolan
Inom kort (håll utkik efter annonser) släpps biljetterna till Lindeskolans musikteater 2016 som ges 17, 18 och 19 mars. Årets föreställning heter ”Baron Finklebottoms testamente” – en fartfylld och humoristisk musikteaterföreställning med både skratt, allvar och läskigheter.

Stipendier att söka för unga
Du som är 13-25 år kan söka upp till 6.000 kr för att genomföra ett kulturarrangemang inom musik, dans, teater, konst, film, poesi eller något annat genom Ung peng i Örebro län. Du som är under 20 år kan söka Lindesbergs kommuns resestipendium på upp till 10.000 kr.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

  • Torsdag 21 Jan 19:00: Lindesbergs Filmstudio: ”Hemkomsten”. Folkets Hus Bio, Lindesberg
  • Lördag 23 Jan 11:00: Skaparverkstad för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
  • Lördag 23 Jan 12:00: Försmak av Vinterspår – vernissage på Lindesbergs stadsbibliotek
  • Söndag 24 Jan 19:00: Berättelser i stearingsljusens sken i Svalbo: Tomas Bannerhed.

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login