Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 36)

Av den 9 september, 2016

Allt fler kulturutövare går med i Nätverket Lindekultur – nu senast Bertil Westergren, Basel Sara, Rickard Samuelsson och Jesper Hugosson (bilden). 

………………………………………..

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt nätverk av och med kulturella och kreativa verksamheter till stöd för och utveckling av kulturlivet i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Inbjudan till dialogmöte i Lindesberg om det kommunala kulturpolitiska programmet

Tisdag 20 september fortsätter Nätverket Lindekultur höstens serie dialogmöten på temat kulturen som tillväxtmotor för Lindesberg. Det andra dialogmötet handlar om det kommunala kulturpolitiska programmet i Lindesberg. Dialogmötet börjar kl 18.30 på Lindesbergs Stadsbibliotek och är öppet för alla intresserade. Läs mer >>

Inför dialogmötet: Kan Lindesberg bli Årets Kulturkommun?
VILKA mål och visioner ska finnas i ett kulturpolitiskt program för att kulturen ska bidra till att göra Lindesbergs kommun attraktiv för boende och besökare? Kan ett mål vara att Lindesberg ska bli Årets Kulturkommun?

Inför dialogmötet: Kan Lindesberg göra som Askersund?
VILKA mål och visioner ska finnas i ett kulturpolitiskt program för att kulturen ska bidra till att göra Lindesbergs kommun attraktiv för boende och besökare? Kan ett mål vara att Lindesberg ska göra som Askersund – satsa på ett kunskaps- och kulturcentrum?

Inför dialogmötet: Kan kulturen bli en tillväxtmotor i Lindesberg?
VILKA mål och visioner ska finnas i ett kulturpolitiskt program för att kulturen ska bidra till att göra Lindesbergs kommun attraktiv för boende och besökare? Kan ett mål vara att kulturella och kreativa näringar ska vara en tillväxtmotor för Lindesbergs kommun?

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 36):

………………………………………..

Tidens rörelser – temat för Kulturarvsdagen 2016
Temat för Kulturarvsdagen 2016 är Tidens rörelser – om den viktiga roll som samhällen, föreningar och andra grupper i alla tider haft i att tillvarata och utveckla kulturarv och kulturmiljöer. I år firas Kulturarvsdagen i Sverige med lokala arrangemang över hela landet – bland annat i Lindesbergs kommun.

Programmet klart för Stripadagen
Stripadagen 10 september blir en dag fylld med olika saker att göra i Stripa gruvmiljö – ett bevarat och levande industri– och kulturarv som uppmärksammas när Kulturarvsdagen firas i hela Sverige.

Geologins Dag firas i Stripa
Lördag 10 september firas Geologin Dag över hela landet – bland annat vid Stripa Grufpensionat i Guldsmedshyttan kl 11-15. 

”Stå upp! 45 plus!” inleder teaterhösten i Lindesberg
Lindesbergs Riksteaterförening inleder höstens teaterprogram lördag 10 september kl 19 med ”Stå upp! 45 plus!” – en musikalisk och humoristisk betraktelse om kroppen, knoppen och den kvinnliga identiteten av och med Malin Kärrbrink.

Konsert med Andra Ord och Harmoni i Guldsmedshyttans kyrka
Körerna Andra Ord och Harmoni gör det tillsammans igen på lördag (10 september) kl 18:30 i Guldsmedshyttans kyrka. Andra Ord gästade i våras manskören Harmonis Vårcaprice. Nu är det Andra Ord som bjudit in Harmoni till konsert med valda delar från Vårcapricen.

Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening bjuder in till höstmarknad
Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening – som nu är med i Nätverket Lindekultur – bjuder in till Höstmarknad vid Olofsborg på lördag (10 september) kl 11-15.

Lindesbergs Konstförening gör utflykt till Avesta Art
Lindesbergs Konstförening inleder höstprogrammet med en medlemsutflykt till Verket och Avesta Art söndag 11 september. ”Befintliga och nya medlemmar hälsas välkomna att följa med”, hälsar föreningens ordförande Kajsa Forsberg. 

Lindesbergs Filmstudio fortsätter terminen med ”Mästerskapet”
Lindesbergs Filmstudio fick en rivstart på höstterminen med 121 medlemmar som såg iranska ”Taxi Teheran” som fick betyget 3,6. Torsdag 15 september fortsätter filmterminen med ”Mästerskapet” – en drama/komedi från Storbritannien.

Marknadskonsert med Lindeblecket i Lindesbergs kyrka
Traditionsenligt på Lindemarken (fredag 16 september) bjuder Linde bergslags församling in till konsert i Lindesbergs kyrka – i år med Lindeblecket.

LivingRoom med Lars Björklund i Lindesbergs församlinghem
Onsdag 28 september kl 19 gästas LivingRoom i Lindesbergs församlinghem av Lars Björklund (bilden) som talar om ”Det som ger hoppet liv”.

Göran Johansson vann fotoklubbens månadstävling
Månadens bild med temat ”Selfie” vanns av Göran Johansson. Fyra bilder delade andra platsen när Lindesbergs Fotoklubb – mötesplatsen för fotointresserade i Lindesberg och Bergslagen – höll sitt första månadsmöte.

………………………………………..

Kommande kulturevenemang i Lindesbergs kommun:

 • 10 Sep 11:00: Stripadagen – Stripa Gruvmiljö
 • 10 Sep 11:00: Geologins Dag – Stripa Grufpensionat
 • 10 Sep 18:00: Konsert med Andra Ord och Harmoni – Guldsmedshyttans kyrka
 • 10 Sep 19:00: Teater i Lindesberg: STÅ UPP! 45 PLUS! – Kulturrum, Lindeskolan
 • 11 Sep 10:00: Konstföreningens konstutflykt till Avesta
 • 11 Sep 12:00: Kulturarvsdagen – Munkhyttans gamla skola
 • 11 Sep 14:00: Kulturarvsdagen – Wedevågs Teater
 • 14 Sep 09:00: Bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek
 • 15 Sep 19:00: Lindesbergs Filmstudio: MÄSTERSKAPET – Folkets Hus Bio
 • 16 Sep 14:00: Marknadskonsert – Lindesbergs kyrka
 • 17 Sep 16:00: Konsert med Basel Dib Sara – Församlingshemmet i Kopparberg
 • 18 Sep 14:00: Bind din egen höstkrans – Munkhyttans skola
 • 20 Sep 18:30: Dialogmöte 2: Om det kommunala kulturprogrammet i Lindesberg 

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login