Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 3)

Av den 24 januari, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 3);

Frågor att diskutera på mötet om lokala kulturlivets plats i den regionala kulturplanen
Hur skulle Lindesberg kunna få del av mer regionala kulturpengar och mer regionalt kulturutbud? Skulle en kommunal kulturplan och en långsiktig plan för kulturlokaler i Lindesberg kunna bidra till detta? Det är några av de frågor som kommer att diskuteras när Nätverket Lindekultur bjuder in till öppet samtalsmöte tisdag 26 januari kl 18:00 på Lindesbergs stadsbibliotek med representanter för Region Örebro län – Bengt Storbacka (ordförande i nämnden för kultur, bildning och ideella sektorn) och Rikard Åslund (områdeschef för kultur och ideell sektor).

”Försmak av Vinterspår” ger smakprov på Lindesbergs största kulturevenemang
Den 6-7 februari är det dags igen för Vinterspår i Lindesberg – ett ”kulturens vasalopp” genom kommunen med 111 inspirerande ”vätskestationer” på 25 platser – från Löa och Ramsberg i norr till Frövi och Fellingsbro i söder. Men redan på lördag (23 januari) går det att få en ”Försmak av Vinterspår” på Lindesbergs Stadsbibliotek – ”en egen utställning värd att besöka”.

Brukskontoret i Lindesberg – ny mötesplats i Vinterspår
Brukskontoret på Tempelbacksvägen 5 i Lindesberg (mellan Masugnen och Plantmarknaden) är ett nytt inslag i årets Vinterspår där Gunilla Dovsten bjudit in Kajsa Forsberg, Moa Rudebert, Elisabet Jansson, Anders Wallén, Ivan Holy och Evelina Dovsten som representanter för olika konst- och hantverksuttryck.

Marianne Degerman bjuder in till sin ateljé på Vinterspår
Marianne Degerman håller öppet hus i sin ateljé på Södra Torggatan 8 i Lindesberg på Vinterspår 2016 som hålls 6-7 februari kl 10:00-16:00 båda dagarna. ”Det ska bli kul och spännande att få visa hur jag arbetar som konstnär och vad gästerna tycker om min konst”, säger Marianne Degerman – en av drygt 100-talet kulturutövare som deltar i årets Vinterspår.

Många nya utställare på Vinterspår i Frövifors Pappersbruksmuseum
Frövifors Pappersbruksmuseum har i vanlig ordning ett stort gäng utställare på Vinterspår 6-7 februari. Det är totalt 15 enskilda utställare plus elever från Lindeskolans estetiska program. Dessutom kommer det att bjudas på underhållning av ”Rota” som bjuder på text- och ljudimprovisation.

Terminpremiär för Lindesbergs Filmstudio
I torsdags (21 januari kl 19:00) presenterarde Lindesbergs Filmstudio terminens första film på Folkets Hus bio – kinesiska ”Hemkomsten” som är ett stämningsfyllt och personligt drama regisserat av Zhang Yimou.

Ungdomar efterlyses för ledarskapsutbildning
RYLA (Rotary Youth Leadership Award) är Rotarys ledarskapsutbildning för ungdomar i åldern 18-30 år. Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad insikt och förståelse kring vad ett aktivt ledarskap innebär för framtidens ledare. Seminariet syftar också till att öka deltagarnas självkännedom och utveckla de egna kompetenserna hos varje person.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

  • Söndag 24 Jan 19:00: Berättelser i stearingsljusens sken i Svalbo: Tomas Bannerhed
  • Tisdag 26 Jan 18:00: Samtal om regionala kulturplanen och kulturlivet i Lindesberg
  • Onsdag 27 Jan 19:00: LivingRoom med Patricia Tudor-Sandahl
  • Torsdag 28 Jan 18:30: Lindesbergs Fotoklubb: Arbetsmöte
  • Lördag 30 Jan 11:00: Berättarstund för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
  • Lördag 30 Jan 19:00: Direktsänd opera på bio: Turandot av Puccini
  • Tisdag 02 Feb 19:00: Lindesbergs Filmstudio: ”Om hästar och män”
  • Onsdag 03 Feb 09:00: Bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login