Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 28 februari, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 8);

STF Bergslagen med i Nätverket Lindekultur
Svenska Turistföreningen (STF) Bergslagen har anslutit sig till Nätverket Lindekultur. STF Bergslagen har omkring 1.500 medlemmar i Lindesberg, Nora,Hällefors och Ljusnarsberg. ”Genom Nätverket Lindekultur kan vi få hjälp att sprida kännedom om våra aktiviteter”, förklarar Carl-Johan Råberg som är ordförande i STF Bergslagen.

Dags igen för årets stora bokrea
Onsdagen den 24 februari kl. 07.00 startar Sveriges största bokfest i Akademibokhandelns 120 butiker över hela landet – däribland Akademibokhandeln Blombergska Bokhandeln i Lindesberg.

Gunilla Dovsten och Nick Furderer ställer ut i Örebro
Gunilla Dovsten och Nick Furderer (båda från Lindesberg) ställer ut på Galleri Nord på Storgatan 29 i Örebro 12-23 mars med vernissage 12 mars kl 12-16.

Lindesbergs Filmstudio visar ”Över mörka vatten”
Lindesbergs Filmstudio fortsätter vårterminens filmprogram på torsdag (3 mars) med ”Över mörka vatten” – en extrafilm som är öppen och gratis för alla med Lindesbergs kommuns finska förvaltningsområde som medarrangör.

Startskott Löa – nu börjar arbetet med årets sommarspel
Vad handlar årets föreställning om? Hur ser det ut på platsen där den ska sättas upp? Och hur gör jag om jag vill vara med? Det och mycket mer får man svar på under Startskott Löa, en inspirationskväll om Bergslagsspelen 2016 på måndag (29 februari) kl 18.30 på Lindesbergs bibliotek.

Svenska Freds ordförande föreläser i Lindesberg
Onsdagen 2 mars kl 18.00 kommer Anna Ek (bilden) till Lindesbergs stadsbibliotek och föreläser om fredsarbete. Anna Ek är sedan 2007 ordförande i Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen som är världens äldsta och största fredsförening.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

  • 29 feb 8:30: Bergslagsspelen: Startskott Löa
  • 2 mars 09:00: Bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek
  • 2 mars 18:00: Svenska Freds ordförande föreläser i Lindesberg
  • 2 mars 18:30: Allan Edwall-afton: Sockenstugan i Guldsmedshyttan
  • 3 mars 19:00: Lindesbergs Filmstudio: ”Över mörka vatten”
  • 5 mars 11:00: Berättarstund för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
  • 5 mars 19:00: Direktsänd opera på bio: Manon Lescaut av Puccini

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login