Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 20 februari, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 7);

Utredning lägger fram förslag för kulturarvet i Lindesberg
Utredningen ”Platsens själ och tingens berättelser – framtida museiverksamhet i Lindesberg” lägger fram förslag på handlingsplaner för kulturarvet i Lindesbergs kommun. Utredaren Ana Durán har presenterat förslagen för politikerna i Tillväxtutskottet som gav Tillväxtförvaltningen i uppdrag att komma tillbaka med en prioritering på hur man går vidare.

Maten – en extra krydda till musikteatern på Lindeskolan
Lindeskolans musikteater bjuder även i år på en smakfull krydda till föreställningen – en trerätters supémiddag. I år blir det engelskinspirerad meny med anknytning till temat i föreställningen ”Baron Finklebottoms testamente”.

Edita Halas blev månadsmästare och 195 såg fotoklubbens Vinterspårprogram
Edita Halas blev månadsmästare i Lindesbergs Fotoklubbs februaritävling på temat ”Porträtt”. Hela 195 personer besökte Lindesbergs Fotoklubbs Vinterspårprogram.

Besök Linde AB söker enhetschef till Stripa Gruvmiljö

Besök Linde AB – det kommunala bolaget som jobbar inom besöksnäringen i Lindesberg – söker enhetschef med ansvar för ”att driva och utveckla både medarbetarna och verksamheterna gällande badhusverksamheten samt Stripa Gruvmiljö som du blir ytterst ansvarig för”.

Lindesbergs kommun anställer kommunikatör
Lindesbergs kommun har anställt Sara Eidevald (bilden) som kommunikatör – en tjänst som varit vakant under de senaste åren.

Bergslagsspelen bjuder in till Startskott Löa
Nu går startskottet för arbetet med sommarspelet i Löa hytta. Alla nyfikna länsbor i alla åldrar är välkomna till en inspirationskväll måndag 29 februari kl 18:30 på Lindesbergs stadsbibliotek.

Påminnelse om Lindessjön Runt Dagen 2016
Lindesbergs Rotaryklubb satte många i rörelse runt Lindessjön i maj 2015 – och det blev en stor succé. Nu gör Rotary det igen onsdagen 11 maj 2016 – nu som Lindessjön Runt Dagen med stöd av flera medarrangörer. Däribland Nätverket Lindekultur som nu bjuder in alla kulturella och kreativa verksamheter i Lindesberg att presentera sig för nya målgrupper under trivsamma former.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

  • Lördag 20 Feb 11:00: Sångstund för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
  • Tisdag 23 Feb: En dag med okända sporter på Lindesbergs stadsbibliotek
  • Torsdag 25 Feb kl 18:30: Lindesbergs Fotoklubb: Arbetsmöte
  • Måndag 29 Feb kl 18:30: Bergslagsspelen: Startskott Löa

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login