Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 6 februari, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 5);

Planera för ditt eget ”kulturlopp” på Vinterspår
I helgen (6-7 februari) är det dags igen för Vinterspår i Lindesberg – ett ”kulturens vasalopp” genom kommunen med 111 inspirerande ”vätskestationer” på 25 platser – från Ramsberg i norr till Fellingsbro i söder.

Lindesbergs Fotoklubb visar bildspel och film på Vinterspår
Lindesbergs Fotoklubb deltar även i år i Vinterspår med bildspel och film i Folkets Hus Bio i Lindesberg – i år dock enbart söndag (7 februari) kl 10:00-16:00. Programmet visas rullande under hela dagen – kom och gå som du vill.

Pernilla Eriksson i ny butikslokal i Lindesberg
Pernilla Eriksson – designer och inredare – har öppnat sin nya butik på Kungsgatan 42 i Lindesberg. Butiken öppnades på fredagen (5 februari) och håller öppet under Vinterspår (6-7 februari). ”Jag visste inte om jag skulle hinna öppna den nya butiken i tid – därför vågade jag inte anmäla mig till Vinterspår”, berättar Pernilla Eriksson.

Kommunalt kulturprogram i Lindesberg tar form
”Ett kulturpolitiskt program är ett strategiskt dokument som bör tas fram i samverkan mellan politik, kommunens tjänstemän, föreningslivet och allmänheten för att få en bred förankring i kommunen”, skriver Merit Israelsson (förvaltningschef) och Kristina Öster (kulturchef) i ett förslag till beslut som kommer att behandlas av Lindesbergs kommuns Tillväxtutskott 11 februari.

Lindesbergs Riksteaterförening presenterar ”Det är synd om papporna”
I måndags (1 februari) började biljetterna säljas till ”Det är synd om papporna” med Unga Giljotin – vårterminens första föreställning som presenteras av Lindesbergs Riksteaterförening söndag 14 februari.

Dags igen för Lindeskolans kulturpris till elever
Nu är det dags igen för Lindeskolans kulturpris som instiftades 2014 för att uppmuntra alla kreativa och fantastiska elever på gymnasieskolan i Lindesberg. Bidrag lämnas senast den 12 maj och priserna delas ut i samband med skolavslutningen i juni.

Påminnelse om Lindessjön Runt Dagen 2016
Lindesbergs Rotaryklubb satte många i rörelse runt Lindessjön i maj 2015 – och det blev en stor succé. Nu gör Rotary det igen onsdagen 11 maj 2016 – nu som Lindessjön Runt Dagen med stöd av flera medarrangörer. Däribland Nätverket Lindekultur som nu bjuder in alla kulturella och kreativa verksamheter i Lindesberg att presentera sig för nya målgrupper under trivsamma former.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

 • Lördag-Söndag 6-7 Feb 10:00-16:00: Vinterspår 2016: Lindesbergs kommun
 • Onsdag 10 Feb 19:00: Linde Fornminnes- och Hembygdsförening: 50-talets polisväsende: Lindesbergs stadsbibliotek, Scenen
 • Torsdag 11 Feb 17:30: Lärarförbundet Lindesberg: Medlemskväll med mångkulturellt budskap
 • Torsdag 11 Feb 18:30: Lindesbergs Fotoklubb: Månadsmöte
 • Lördag: 13 Feb: Ny utställning i Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek
 • Lördag 13 Feb 11:00: Musik och dockteater för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
 • Söndag 14 Feb 18:00: Lindesbergs Riksteaterförening: ”Den är synd om papporna”: Kulturum, Lindeskolan, Lindesberg
 • Söndag 14 Feb 19:00: Berättelser i stearingsljusens sken i Svalbo: Ulla Roseen
 • Måndag 15 Feb 18:15: Bokcafé på Storå bibliotek
 • Tisdag 16 Feb 19:00: Lindesbergs Filmstudio: ”Mandarinodlaren”
 • Onsdag 17 Feb 18:00: Författarbesök på Lindesbergs stadsbibliotek
 • Lördag 20 Feb 11:00: Sångstund för barn på Lindesbergs stadsbibliotek

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login