Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 21 maj, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 19-20):

Lindessjön Runt Dagen: De vann i Lindekulturs tipstävling
Lindessjön Runt Dagen i onsdags (11 maj) blev en stor och solig succé för alla besökare, utställare och medarrangörer – inklusive Nätverket Lindekultur som svarade för en av stämpelstationerna i ett tält med utställare på Sundsbron i Lindesberg. Läs mer >>

Vinnare av priserna på Lindessjön Runt Dagen 2016
Många gick Lindessjön Runt i onsdags (11 maj) varav 738 lämnade in start/stämpelkort för att delta i utlottningen av 42 priser till ett sammanlagt värde av cirka 35.000 kronor. Dragning av vinnare gjordes på lunchmöte med Lindesbergs Rotaryklubb (16 maj) och gav dessa vinnare. Läs mer >>

………………………………………..

Gratis sommarlovsaktiviteter för barn i Lindesberg
Cirkusskola i Frövi, filmverkstad i Lindesberg och kulturläger med jugger, dans, spel och musik i Lindesberg. Det är några av kommunens sommarläger som är gratis för alla barn 6-15 år som är bosatta i Lindesbergs kommun.

Bergslagsspelen anordnar sommarläger för barn
Intresset för teater, dans och sång fortsätter att vara stort hos barnen i Bergslagen. Det visade sig när platserna snabbt bokades då Bergslagsspelens sommarläger öppnade anmälan på torsdagskvällen. För tredje året i rad anordnas nu lägret i Järnboås för 75 barn från Lindesberg, Ljusnarsberg, Hällefors och Nora kommun.

Sommarens utställningar på Karlssons Kulturverkstad i Stripa Gruvmiljö
Karlssons Kulturverkstad i Stripa Gruvmiljö presenterar i sommar två utställningar: Stefan Jönsson från Malmö som ställer ut sina fotografier 2-24 juli; Gunilla Dovsten och Mats Herminge som tillsammans med Johnny och Kajsa Karlsson ställer ut 2-21 augusti.

Dubbelt Stefan Jansson på Stadra Teater i sommar
Det blir dubbelt Stefan Jansson från Lindesberg på Stadra Teater i sommar – dels ”Glädjens akademi” med manus av Stefan; dels ”I sura strömmingars sällskap” av och med Stefan och musikerna Johan Renman och Ola Jansson.

Sommarens första vernissage på Perssons Magasin
På lördag 21 maj kl 12-17 är det dags för sommarens första vernissage på Perssons Magasin i Västra Löa med Kerstin Liljedahl (blandteknik) och Cicci Rettig (återbruk) i Stora rummet; Frida Kindströmer (akvarell; Arne Holm (olja, akvarell, skrapteknik) i Lilla rummet. Utställningarna pågår till den 26 juni 2016 med öppettider lördag-söndag kl 12-17.

Bergslagsspelen på Lindesjön Runt Dagen
Stefan Jansson, regissör och konstnärlig ledare för Bergslagsspelens sommarspel ”Smidda planer” i Löa hytta 2-9 juli 2016, berättar om föreställningen för besökare på Lindesjön Runt Dagen 11 maj 2016 – se filmen här.

Beyond Borders – nytt unikt dansprojekt i Lindesberg
Beyond Borders är ett unikt dansprojekt i Lindesberg med Kazue Ikeda som startar lördag 21 maj i Lindesberg Arena. Kazue Ikeda är en dansare, performance-artist och koreograf från Japan. Hon har bott och verkat i Tyskland och New York men är sedan en tid tillbaka bosatt i Lindesbergs kommun.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

  • 21 Maj 11:00: Berättarstund för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
  • 21 Maj 12:00: Vernissage på Perssons Magasin i Västra Löa
  • 21 Maj 12:00: Perssons Magasin öppar för säsongen
  • 21 Maj 14:00: Beyond Borders – prova på-workshop: Lindesbergs Arena
  • 25 Maj 18.00: Linde Fornminnes- och Hembygdsförening: Stadsvandring
  • 28 Maj: Ny utställning i Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek
  • 28 Maj 11:00: Vernissage på Frövifors Pappersbruksmuseum
  • 04 Jun 11:00: En dag vid forsen: Hammarbacken
  • 04 Jun 17:00: Konsert med Py Bäckman, Ramsbergs kyrka
  • 05 Jun 17:00: Linde Fornminnes- och Hembygdsförening: Visafton: Munkhyttans skolmuseum

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login