Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 30 april, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 17);

Här firas Valborg i Lindesbergs kommun
I Lindesbergs kommun firas Valborgsmässoafton med sång, tal och brasor på ett flertal platser. Bland annat i Oscarsparken, Lindesberg kl. 20.45 med Manskören Harmoni, Esteterna Lina Nyrén och Paulina Svanbäck, Staffan Blixt och fyrverkerier.

Ny utställningslokal för modellbygget invigs
Fredagen 6 maj kl 14-16 inviger Linde Fornminnes & Hembygdsförening sin nya utställningslokal för modellbygget ”Lindesberg 1920-talet” i Blombergska Gården, Kungsgatan 48 i Lindesberg.

Upptakt i Öskebohyttan inför sommarens hantverksförsäljning
Sommarens hantverksförsäljning startar på midsommardagen och den 9 juli genomförs den traditionella hantverksdagen. Det bestämdes när det hölls upptaktsmöte inför sommarens hantverksförsäljning i Öskebohyttans missionshus.Lindessjön Runt Dagen marknadsförs regionalt i NA-bilaga
På lördag (30 april) utkommer Nerikes Allehandas helgbilagan Print som totalutdelas till ca 130.000 hushåll i Örebro län. I bilagan finns detta annonsuppslag med som marknadsför Lindessjön Runt Dagen regionalt.

Lindesbergs kommun bjuder på bussresor till Lindessjön Runt Dagen
Lindessjön Runt Dagen (11 maj) erbjuder unika möjligheter att lära känna mer än 120 företag, föreningar och offentliga verksamheter i Lindesberg. Denna möjlighet vill Lindesbergs kommun nu erbjuda fler kommuninvånare genom att bjuda alla intresserade på gratis bussresa till och från orter i hela kommunen.

Beyond Borders – nytt unikt dansprojekt i Lindesberg
Beyond Borders är ett unikt dansprojekt i Lindesberg med Kazue Ikeda som startar lördag 21 maj i Lindesberg Arena. Kazue Ikeda är en dansare, performance-artist och koreograf från Japan. Hon har bott och verkat i Tyskland och New York men är sedan en tid tillbaka bosatt i Lindesbergs kommun.

Nu bara två veckor kvar till Lindessjön Runt Dagen
Om två veckor (onsdag 11 maj) är det dags för Lindessjön Runt Dagen 2016. Och nu börjar nedräkningen för de drygt 120 företag, föreningar och offentliga verksamheter som kommer att presentera sig. Nätverket Lindekultur är en av medarrangörerna och värd för Stämpelstation 8 vid Pumphuset och Sundsbron där dessa utställare presenterar sig kl 16-20.

Gänget bakom Lindesbergs Stjärnor får Lions-stipendium
Christel Bjunge, Anna-Lena Persson, Johan Wennman, Jesper Hugosson och Stefan Jansson – gänget bakom teatergruppen Lindesbergs Stjärnor – får årets Lions-stipendium i Lindesberg. Lindesbergs Lions Club delar för tredje året ut ett stipendium på 10.000 kronor till någon eller några som de tycker har gjort något särskilt trevligt och bra.

Ny utställning varje månad på Galleri Vilan i Sällinge
På lördag (30 april) är det dags för ännu en ny konstnär att ställa ut på Galleri Vilan i Sällinge. Maj månads konstnär är Brittmari Zaunschirm.

Lindesbergs nya portabla scen klar att tas i bruk
Lindesbergs kommun har fått en ny portabel scen som nu är klar att tas i bruk av företag, föreningar och andra verksamheter. Scenen kommer bland annat att användas på Lindessjön Runt Dagen den 11 maj då scenen finns i Oscarsparken. Läs mer >>

Bli en del av Nätverket Lindekultur – lite mer formellt
Efter mer än två år som ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun blir Nätverket Lindekultur nu lite mer formellt – dels för att tydliggöra vilka som står bakom nätverket; dels för att tydligare visa det levande och breda kulturliv som finns i Lindesberg.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

  • 30 Apr: Valborg firas på ett flertal platser i Lindesbergs kommun
  • 30 Apr 11:00: Ny utställning på Galleri Vilan i Sällinge
  • 01 Maj 19:00: Direktsänd opera på bio: Elektra av Strauss
  • 04 Maj 09:00: Bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek
  • 06 Maj 14:00: Ny utställningslokal för modellbygget invigs
  • 11 Maj 16:00: Lindessjön Runt Dagen 2016
  • 11 Maj 18:00: Barnmusikal ”Låtbåten”
  • 14 Maj 11:00: Drop In Vigsel
  • 15 Maj 10:30: STF Bergslagen: Vårvandring runt Digerberget

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login