Länet | Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 23 april, 2016

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bland annat genom detta nyhetsbrev.

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 16);

Lindesbergs Konstförening presenterar Mats Lydén
Lindesbergs Konstförening presenterar konstnären Mats Lydén på en utställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs Stadsbibliotek med vernissage på lördag (23 april) kl 12-14. Utställningen pågår fram till onsdag 25 maj på bibliotekets ordinarie öppettider. Läs mer >>

Lindesbergs Filmstudio avslutar terminen med ”Under körsbärsträden”
Lindesbergs Filmstudio avslutar vårterminens filmprogram nästa tisdag (26 april) med den japanska filmen ”Under körsbärsträden”. Då bjuds på grönt te, någon liten kaka och höstens filmprogram.

Nina Stemme i Metropolitan-opera på bio i Lindesberg
Söndag 1 maj kl 19.00 visas operan Elektra med den svenska operastjärnan Nina Stemme i titelrollen på Metropolitan i en inspelning från 30 april. Elektra är Strauss flammande tragedi om en hämndlysten prinsessa i antikens Grekland.

Lindesbergs Fotoklubb: Kjell Gustafsson tog månadens bild
Månadens bild under temat ”Kris” vanns av Kjell Gustafsson med bilden ovan när Lindesbergs Fotoklubb höll sitt senaste månadsmöte med föredrag och bildvisning av Johan Månsson.

Bli en del av Nätverket Lindekultur – lite mer formellt
Efter mer än två år som ideellt och informellt stöd till kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun blir Nätverket Lindekultur nu lite mer formellt – dels för att tydliggöra vilka som står bakom nätverket; dels för att tydligare visa det levande och breda kulturliv som finns i Lindesberg.

Mycket kultur på Lindessjön Runt Dagen 11 maj
Det blir mycket kultur på Lindessjön Runt Dagen onsdag 11 maj kl 16-20 i Lindesberg. Totalt är mer än 120 utställare nu fördelade på de nio stämpelstationerna efter Lindessjön Runt – varav många kulturverksamheter som bidrar till att hålla Lindesberg i rörelse.

………………………………………..

På gång i kultur-Lindesberg:

  • 23 Apr 11:00: Ny utställning i Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek
  • 23 Apr 11:00: Berättarstund för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
  • 23 Apr 16:00: Linde Symphonic Band och Musica Linde ger filmkonsert
  • 26 Apr 19:00: Lindesbergs Filmstudio: ”Under körsbärsträden”
  • 29 Apr 17:00: Dansens dag på Norrtullstorget i Lindesberg
  • 01 Maj 19:00: Direktsänd opera på bio: Elektra av Strauss
  • 04 Maj 09:00: Bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login