Länet | Ulf Elfving deltar i årets Husmansbord-panel

Av den 18 augusti, 2016

Ulf Elfving deltar i årets Husmansbord-panel i Jakten på Sveriges bästa landskapsmat.

Radio- och matprofilen Ulf Elfving deltar i panelen när Husmansbord arrangerar Jakten på Sveriges bästa landskapsmat i Grythyttan vecka 35. Sista datum för mathantverkare och livsmedelsproducenter att anmäla produkter är 22 augusti.

Ladda ned anmälningsblankett här.

Det är roligt att Ulf Elfving medverkar i vår panel och provar delikatesser från hela Sverige, säger Pelle Agorelius som driver Husmansbord i Grythyttan tillsammans med sin hustru Ewa. Ulf Elfving är mycket matkunnig och han har följt Husmansbords aktiviteter på saluhallsmässor och prisutdelningar i flera års tid.

Pelle Agorelius är initiativtagare till Husmansbord och Jakten på Sveriges bästa landskapsmat. Via Husmansbord och Pelle Agorelius når vinnande produkter både restauranger och butiker över hela Sverige samt även långt utanför Sveriges gränser.

Pelle Agorelius säger vidare:
Nyfikenheten på svensk och nordisk mat är stor och det finns många, även utomlands, som är nyfikna på resultaten av Husmansbords bedömningsresultat.

Husmansbord-diplomerade matvaror syns även i stora mediaproduktioner, som bland annat det populära TV4-programmet ”Sommar med Ernst, på internationella mat- och dryckesmässor samt på smörgåsborden på ambassadevent runt om i världen.

Nästa vecka medverkar Husmansbord och Saxhyttegubben, som också drivs av Pelle Agorelius, på Beijing Book Fair i Kina, där man bland annatkommer att prata om svensk och nordisk mat samt kokböcker.

Mässdeltagandet är en uppföljande aktivitet på vårt senaste Kina-besök på Gourmand Awardstillsammans med världens främsta förläggare och författare i matmedia och kokboksbranschen, säger Pelle Agorelius.

I höst arrangerar Pelle Agorelius och Husmansbord en Saluhall på mässan Sthlm Food & Wine (tidigare Mitt kök) på Stockholmsmässan. De företag som deltar i Husmansbords i Jakten på Sveriges bästa landskapsmat får särskild inbjudan.

Det kommer att bli stort pådrag i år, säger Pelle Agorelius. Vi har fortfarande Saluhallsplatser kvar, men det fyller på fort. Under mässan kommer vi att skapa pressträffar kring Husmansbord samt både tryckta och digitala kokböcker. Från Saluhallens scen delar vi ut hedersomnämnanden till de Husmansbord-diplomerade produkter som panelen vill uppmärksamma särskilt mycket efter bedömningen i Grythyttan.

You must be logged in to post a comment Login