Länet | Thomas Lundkvist om målningarna i Siggebohyttans festsal

Av den 19 juli, 2016

På torsdag (21 juli) kl 18.00 fortsätter Siggebohyttans programserie ”En julikväll i festsalen” med Thomas Lundkvist som musicerar och berättar om målningarna i festsalen på Siggebohyttans bergsmansgård. 

Thomas Lundkvist är musik- och ljudskapare med bokstavligt talat många strängar på sin lyra. Han var med och byggde upp Södra Bergens Balalajkor, han har satt musik och skapat ljudeffekter till en mängd filmer, radio- och TV-program.

Den 21 juli är det dags för del tre av fyra i Siggebohyttans programserie ”En julikväll i festsalen” med berättelser kring något om gården, historien och bergslagen.

Thomas Lundkvist musicerar och berättar om målningarna i festsalen utifrån Erik Axel Karlfeldts dikt ”Kurbitsmålaren” och Lima-målaren Kers Erik Jönssons serie med dalamålningar i festsalen. Målningarna köptes av Örebro läns museum till Siggebohyttan i mitten av 1930-talet. Ursprungligen utfördes de år 1838 till Hyttnäs gård mellan Ställberg och Ställdalen.

Fjärde och sista julikväll i festsalen för i år är 28 juli då Sara Sporre berättar om ”Medan kaffet kokar”.

Samtliga kvällar startar kl. 18.00 Den historiska mangårdsbyggnaden öppen för besök från kl. 17.00 i samband med berättarkvällarna. Biljetter á 50: – måste förbokas då det endast finns 40 platser per föreställning. Telefon 072-147 72 21

Läs mer om Siggebohyttans bergsmansgård här>>

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login