Länet | Thad Beckman bjöd på tung Blues i Askersund

Av den 21 juli, 2015

För många år sedan besökte jag Tradjazzen i Askersund, men då var min fokus mest på fest och gemenskap med vänner.

 Nu har festivalen utvecklats till ett musikevent med Rock/Blues, Folkrock, Jazz och visor vilket är kul. Flera olika scener med allt från trädgårdsspelningar, utomhuskonserter och krogscener samt en bred uppsjö av artister som bjöd på vacker, varierande musik för alla smaker.

Förutom snålblåst var vädret hyfsat fint och scenen i hamnen var riktigt mysigt belägen med ett stort antal besökare i olika åldrar.

 Thad Beckman är en rutinerad amerikansk Bluesartist med erfarenhet av många års turnerande i staterna vilket märks då han äntrar scenen med stort självförtroende. Han skämtar med publiken innan han börjar spela vilket höjer stämningen och lockar fram flera skratt.

Han har en stark musikalisk röst fylld av erfarenheter som understöds av hans skickliga gitarrspel vilket passar väldigt bra ihop och skapar en fin helhet.

Beckman river av fina blueslåtar med en riktig tyngd i soundet som väcker uppskattning hos publiken. Låten ”Streets of Disaster” är ett exempel på hur bra äkta Blues ska låta, fullt med tungsinne och vemod. Thad Beckman är en genuin Blues artist med stor auktoritet plus att han är en gitarrist av hög klass.

Ljudet under konserten lämnar inget mer att önska och arrangemanget fungerade väldigt bra som helhet. Thad Beckman känns lite malplacerad i Askersund men vad gör det, han bjöd publiken på sig själv, sin tunga musik och fick kanske fler mänskor att intressera sig för Bluesgenren.

Thad Beckman får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1

Fler bilder från festivalen>>

Johan Bergdahl, Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login