Länet | Skådeplatsen vid Lindessjön – nu bokningsbar på prov

Av den 6 juli, 2016

Skådeplatsen – den nya utomhusarenan efter Lindessjön Runt-leden i Lindesberg (bilden) – är nu bokningsbar på prov för alla intresserade på initiativ av Nätverket Lindekultur.

Ett kommunalt bokningssystem för Skådeplatsen är på gång – men i väntan på detta lanserar Nätverket Lindekultur ett enkelt och kostnadsfritt bokningssystem – www.boka.se/skadeplatsen.

Nätverket Lindekultur erbjuder denna möjlighet av två skäl – dels för att utvärdera om det finns behov av att kunna boka Skådeplatsen; dels för att testa om det webbaserade bokningssystemet i sig är tillräckligt bra och enkelt att använda.

”Ytterst handlar det om att locka fler kommuninvånare, föreningar, grupper och andra verksamheter att ta vara på möjligheten att använda denna vackra utomhusarena – och det gäller inte bara kulturevenemang utan även andra aktiviteter som utomhuslektioner, fågelskådning, speakers corner eller varför inte vigslar och andra högtidligheter”, förklarar Nätverket Lindekultur.

En öppen utomhusarena för alla
Skådeplatsen är en kommunal utomhusarena (utan el och tak men med scen och åskådarplatser) efter Lindessjön Runt-leden vid utloppet av Torphyttebäcken i Lindessjön. Skådeplatsen är öppen för alla och får användas kostnadsfritt för olika ändamål – exempelvis kulturevenemang, utomhuslektioner, föreläsningar, vigslar eller andra möten. 

”Det är tur att vi har så många bra kulturarbetare i vår kommun – därför är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra här”, sade kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) när hon tidigare i år invigde ”Skådeplatsen”.

Nätverket Lindekultur fick frågan från några av dessa kulturarbetare om Skådeplatsen kan bokas – och i så fall hur och var: ”Om man ska bjuda in till ett evenemang vill man ju veta att platsen inte är upptagen av något annat…”

Eftersom så inte var fallet skickades frågan vidare till Irja Gustavsson (S) som tog upp ärendet i Tillväxtutskottet som nu fattat beslut om att Skådeplatsen ska bli bokningsbar.

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login