Länet | Saxhyttegubbens Blåbär 100% fyller 10 år

Av den 15 augusti, 2016

Saxhyttegubbens Blåbär 100% fyller 10 år och används i ”Sommar med Ernst”

Saxhyttegubbens Blåbär 100% fyller 10 år i år. Den färskpressade, alkoholfria bärdrycken hyllas av dryckesexperter. Nyligen medverkade drycken i ”Sommar med Ernst” när matkonstnären Ernst Kirchsteiger använder den som vinalternativ i en lyxig söndagsstek med älg.

Vi är oerhört glada att vår dryck får så god uppmärksamhet i ett helt unikt livsstilsprogram som ”Sommar med Ernst”. Ernst är en ständig källa till inspiration och livsglädje för hela det svenska folket, säger Pelle Agorelius som driver Saxhyttegubben på Saxhytte Gård i Grythyttan tillsammans med sin hustru Ewa.

Pelle Agorelius fortsätter:
Under ledning av min far Stefan utvecklade familjen Saxhyttegubbens Blåbär 100% som lanserades 2006. Den har serverats i många unika sammanhang som ett hälsosamt och exklusivt alternativ till rödvin, bland annat på kronprinsessans bröllop till den historiska varmrätten.

En flaska (33cl) Saxhyttegubbens Blåbär 100% innehåller cirka 2300 färskpressade blåbär och är fri från tillsatser, bären är plockade i skogarna kring Grythyttan i Bergslagen.

Saxhyttegubbens Blåbär 100% är ett utmärkt svenskt alkoholfritt alternativ till rödvin och passar bra i somriga drinkar som till exempel alkoholfri Blåbärsmojito.

Saxhyttegubbens Blåbär 100% finns på Systembolaget, (beställningsnummer 1964), samt på restauranger och livsmedelsbutiker över hela Sverige.

Mat & Dryck | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login