Länet | Perlino Bianco en riktigt klassisker

Av den 7 september, 2016

Perlino Bianco är den ljusa och söta i vermouthfamiljen, en riktig klassiker i aperitifsegmentet. Perlino som kommer från Asti i norra Italien har en lång historia som började för mer än 100 år sedan. Idag är Perlino Bianco en av de mest sålda bland söt vermouth i Sverige.

Att bjuda på en vermouth som fördrink är enkelt. Några få ingredienser och tillbehör och man kan servera den som den är, riktigt kall med mycket is och en citronskiva. Nyligen har man dammat av den gamla Perlino-loggan och etiketten har fått ett nytt snyggt och tydligare typsnitt. De nya flaskorna har redan kommit upp på flera Systembolagshyllor runt om i landet.

Vermouth är ett kryddat starkvin från Italien vars ursprung kommer från de tyska starkvinerna som förr ofta var kryddade med malört ”wermut”. Vermouth kan vara både söt och torr, där den torra numera marknadsförs under namnet Dry eller Extra Dry. Vermouth är från grunden ett torrt vitt vin som spritas upp och kryddas med en mängd spännande kryddor såsom sandelträ, apelsin, kanel, muskot, saffran, stjärnanis mm. Varje producent har sitt eget hemliga recept som gör just deras vermouth unik.

Perlino på Systembolaget

  • Perlino Bianco artnr 8178, 79 kr (750 ml)
  • Perlino Rosso artnr 76080, 79 kr (750 ml) Beställningssortiment
  • Perlino Extra Dry artnr 8704, 89 kr (1000 ml) Beställningssortiment

perlino-bianco-butik

Mat & Dryck | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login