Länet | Nu lanserar vi vårt nya ekologiska vin Bilogía

Av den 6 juni, 2016

Bodegas Los Frailes grundades 1771 av familjen Velazquez och har sedan dess funnits i familjens ägo, innan dess tillhörde bodegan Jesuiterna, ”Friars”, därav namnet Casa Los Frailes.

Bilogía Casa Los Frailes 2014 finns hos systembolaget i Örebro, Kumla, Askersund, Degerfors, Karlskoga och Nora.

Egendomen ligger i sydvästra Valencia med 130 hektar vingårdar och ett stort modernt vineri. Vingårdarna ligger på 700 meters höjd och domineras av druvan Monastrell som ligger Los Frailes varmt om hjärtat men även cabernet sauvignon, tempranillo, garnacha, shiraz m.fl. odlas. Snittåldern på vinrankorna är 25 år och dom äldsta Monastrellrankorna är över 80 år gamla.

Los Frailes var 2002 en av de första producenterna i Spanien som började producera ekologiskt certifierade viner. Deras vingårdar hade aldrig brukats på något annat sätt men det var en viktig markering på den tiden menar syskonparet Velazquez. Deras filosofi är inte överraskande att det viktigaste arbetet sker i vingårdarna. Arbetet i vineriet går sedan ut på att lyfta fram druvornas karaktärer på ett elegant och naturligt sätt. Och vi tycker att de lyckas alldeles utmärkt med att föra fram områdets personlighet och ger oss ett modernt exempel på vad Spanien kan producera idag. Röda viner med fräschör, intensitet och tydlig karaktär av sin växtplats, säger Johan Lidby

Bilogía Casa Los Frailes 2014 har precis lanserats i 370 Systembolagsbutiker runt om i Sverige. Vinet är gjort på tre olika druvor (monastrell, garnacha och syrah) som kommer från egna biodynamiskt odlade vingårdar. Ett smakrikt och fruktigt vin med inslag av björnbär, plommon, skogshallon, sötlakrits och kryddor. Vinet har en fin balans med bra fräschör och eleganta tanniner. (Artikelnummer 2031, alkohol 13,5 %, 79 kr).

Mat & Dryck | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login