Länet | Nu bara två veckor kvar till Lindessjön Runt Dagen

Av den 27 april, 2016

Om två veckor (onsdag 11 maj) är det dags för Lindessjön Runt Dagen 2016. Och nu börjar nedräkningen för de drygt 120 företag, föreningar och offentliga verksamheter som kommer att presentera sig. Nätverket Lindekultur är en av medarrangörerna och värd för Stämpelstation 8 vid Pumphuset och Sundsbron där dessa utställare presenterar sig kl 16-20.

………………………………………..
Möt dessa utställare i och utanför Pumphuset;

ABF Lindesberg – kultur:
”Vi gör en repris från förra året – delar ut material om vår verksamhet och bjuder på äpplen (som hade en strykande åtgång förra året). ABF är Sveriges största studieförbund. Vi finns i alla landets kommuner och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang”.

Amnesty Lindesberg:
”Vi presenterar vad vi i Amnesty i Lindesberg sysslar med och vi samlar in namnunderskrifter för våra fall. Amnesty International är en global rörelse där mer än sju miljoner människor i världen agerar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid”.

Bergslagsspelen:
”Upplev sommarens teater i Löa hytta! Bergslagsspelen ger ”Smidda planer” – en spännande och festlig teaterföreställning för hela familjen i genuin bergslagsmiljö vid Löa hytta. Besök oss på Lindesjön runt så berättar vi mer. Du kan också passa på att boka biljetter. Föreställningar: 2 juli kl 18.30, 3 juli kl 14.00 och 18.30, 5 juli kl 18.30, 6 juli kl 18.30, 8 juli kl 18.30 samt 9 juli kl 14.00, kl 18.30”. Biljettbokning och info: www.bergslagsspelen.se; Tel: 070-603 82 03; E-post: info@bergslagsspelen.se >> Bergslagsspelen är med i Nätverket Lindekultur >>

Bergslagernas Spelmansgille:
”För tredje året i rad arrangerar vi FOLKMUSIKFESTEN i Stripa Gruvmiljö den 16 juli. När vi medverkar i Lindesjön Runt Dagen kommer vi att ge några ljudliga smakprov på folkmusiken från Bergslagen, och på hur det kan låta den 16 juli då musikfesten går av stapeln. BERGSLAGERNAS SPELMANSGILLE är en samling amatörmusiker från Lindesberg, Guldsmedshyttan, Kopparberg och Ställdalen. Vi omhuldar och spelar folkmusiken, som fanns och finns i riklig mängd i våra Bergslagstrakter. Välkommen att lyssna på oss den 11 maj! Då kan vi också berätta mer om oss och Folkmusikfesten”.

Manskören Harmoni:
”Kom och besök oss i vår monter under Lindessjön Runt Dagen. Här kan du diskutera vår årligen återkommande Caprice, önska Caprice-artister till kommande år och fråga oss hur det är att sjunga i en manskör. Vi lottar ut två biljetter till Caprisen 2017. Välkomna!”

Medborgarskolan:
”Välkomna till vårt tält där vi kommer att bjuda på något kreativt. Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser – och inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande.

Studiefrämjandet & Radio Hillstreet:
”I Pumphuset kommer vi att presentera spelkultur såsom bräd, figur och kortspel samt information om all spelverksamhet som vi arrangerar i Lindesberg inklusive lajv och rollspel. Vi kommer även att ha trubaduerer och annan musikunderhållning”.

”Utanför Pumphuset kommer Radio Hillstreet att sända live från Lindessjön Runt Dagen. Musik, intervjuer, reportage och mycket annat kommer att erbjudas”.

Studieförbundet Vuxenskolan:
”Vår viktigaste uppgift som folkbildningsaktör är att erbjuda verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen. Genom studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar och andra former av stödverksamhet vill vi hjälpa till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället”.

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login