Länet | I kulturens tjänst – en turné med Stiko Per Larsson & gäster

Av den 9 september, 2016

I höst kommer Stiko Per Larsson att ge konserter i en rad olika kyrkor runt om i landet. Nikola Sarcevic (Millencolin), The Moniker (Daniel Karlsson) och Staffan Hellstrand kommer vid olika tillfällen att gästa turnén och dela kvällen med Stiko Per.

Konsertkvällarna kommer vara i ett akustiskt format, där musiker och toner får bärhjälp av lokalernas egna klang och den speciella atmosfär som finns i en kyrka. Gästerna under turnén är begåvade artister, var och en på sitt sätt och med musiken och spelandet som yrke så passar de alldeles förträffligt in på turnénamnet.

Vi är alla ambulerande musikanter, i kulturens tjänst.

I våras avslutade Stiko Per Larsson sin tionde turné till fots. Turneéerna, som går under namnet Vandringsturnén” har ägt runt varje vår sedan 2007 och genomförs under ett enkelt manifest; Turnén skall genomföras till fots, konserterna skall vara gratis, pengarna som kommer in skall oavkortat gå till SOS Barnbyar. Turnéerna har under de senaste fem åren samlat ihop över 1 miljon kronor till utsatta barn och familjer.

”Jag ser fram emot att få ge mig ut på vägarna tillsammans med vänner jag lärt känna genom åren. Att få uppträda tillsammans med de här tre fantastiskt begåvade artisterna i en fin kyrkomiljö. Gemensam nämnare för alla gäster är att de någon gång under åren gästat mina vandringsturnéer, på ett eller annat sätt. De har med andra ord visat ett stort hjärta genom att uppträda gratis för att hjälpa mig samla in pengar till SOS Barnbyar.

Nikola vandrade med mig 2013, The Moniker har gästat turnén både 2013 och 2015. Staffan gästade i Borlänge 2015. Jag är så glad att att de vill följa med mig på turné för att dela några kvällar vardera med mig!”

Lördag 12 november kommer Stiko Per Larsson till Kumla och Betaniakyrkan tillsammans med The Moniker.

Köp biljetter via Tickster!

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login